The Others Töre katili yakalandı

Töre katili yakalandı

27.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Töre katili yakalandı

Töre katili yakalandı

       SUADİYE beldesinde öğretmen Tuncer Özkardeşler (59), 7 aylık hamile imam nikahlı eşi Leyla Karaaslan (21) ile 10 aylık kızları Fatma Özkardeşleri'i balta ile öldürdüğü iddia edilen Mustafa Karaaslan (25) önceki gün Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yakalandı.
       Jandarma Komutanlığı tarafından iki gün önce Yozgat'ta gözaltına alınan Fatma Karaaslan'ın babası Fazlı Karaaslan, cinayeti töre kanunlarına göre oğlu Mustafa Karaslan'ın işlediğini itiraf etmişti. Baba Fazlı'nın ifadesi üzerine önceki gece 03.00 sıralarında Ereğli Süleymaniye mahallesindeki eve baskın yapan polisler Mehmet Karaaslan'ın evinde uykuda yakaladı. Suadiye Jandarması'na teslim edilen katil zanlısı ilk sorgusunda cinayeti aile içinde verilen karar gereği işlediğini belirtti.
       Mustafa Karaaslan şunları söyledi:
       "Ailemiz bunların öldürülmesine karar verdi. Ben izlerini bulup Suadiye'ye geldim. Üç ay boyunca evlerinde kalıp cinayeti planladım. Olay gecesi aralarında tartıştılar. Kardeşim mutfağa gitmişti. Bende aşağı inip baltayı aldım ve divanda yatmakta olan Tuncer Özkardeşler'in başına vurdum. Sonra üzerini battaniye ile örttüm. Daha sonra mutfağa geçip kardeşime buradan gitmemiz için adeta yalvardım. Beni azarladı ve gitmeyeceğini söyledi. Odaya geldiği zaman da balta ile vurup onu da öldürdüm. Ancak çocuğu nasıl öldürdüğümü bilmiyorum" dedi.
       Karaaslan ifadesinin son bölümünde ise cinayet sonrası mutfağa gitmek isterken ayağının kaydığını ve yere düşmesi sonunda yaklaşık bir saat baygın kaldığını anlattı. Kendine geldikten sonra evi terk edip önce Bursa daha sonra da Bartın ve Ereğli'ye geçtiğini belirten Karaaslan, cinayeti işlediği için pişman olduğunu da söyledi.