The Others Töre: 'Müzakereler uykularımı kaçırıyor'

Töre: 'Müzakereler uykularımı kaçırıyor'

29.04.2016 - 16:06 | Son Güncellenme:

İktidarın büyük ortağı UBP'nin Milletvekili Zorlu Töre, müzakerelere yönelik sert eleştiriler yaptı ve 'Masada konuşulanları gördükçe dehşete kapıldığını' söyledi.

Töre: Müzakereler uykularımı kaçırıyor

Töre: Müzakereler uykularımı kaçırıyor

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Zorlu Töre, “Müzakerelerde konuşulanları öğrendikçe dehşete kapılıyorum, uykularım kaçıyor. Kıbrıs’ta sınırlarla ayrılmış iki devlet olduğu halde, Rum tarafı Annan Planı’nı reddettiği halde, hala Kıbrıs’ın tamamında hakimiyet kurmak istiyor ve bunu görüşme masasına da taşıyor” dedi. Töre, Kıbrıs Genç TV'de bir programda açıklamalar yaptı. Nüfus konusunun çok ciddi rahatsızlık yarattığını anlatan Töre “KKTC’de Ulusal çizgide bir hükümet kurulmuş ve güvenoyu alarak resmen göreve başlamıştır, Cumhurbaşkanı bunu dikkate alarak hükümetin tayin edeceği bir kişiyi müzakere masasında görevlendirmelidir, bu kişi Zorlu Töre de olabilir, bir başka milletvekili de olabilir” diye konuştu. Töre, "Özdil Nami’nin Kıbrıs konusuna bakış açısını benimsemediklerini, Annan Planı dönemindeki tutumunun devam ettiğini, bunun da çok rahatsızlık veren bir durum olduğunu" savundu. Avrupa Birliği’nin Kıbrıs konusunun içine girmek için yoğun çaba gösterdiğini, Rum tarafının AB üyesi yapılmasının bir nedeninin de bu olduğunu anlatan Töre “Garantiler meselesini ciddi şekilde sulandırdılar, bu çok yanlıştır, Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olmadan bu topraklarda çocuklarımızın geleceği tehdit altındadır, çünkü karşı taraf nihai amacı olan Kıbrıs’ın tamamını ele geçirmekten vazgeçmiş değildir” dedi.

Haberin Devamı


'Her söylenene inanmayın'

Mülkiyet konusunda da çok ciddi yanlışlar bulunduğunu, neredeyse Kıbrıslı Türkler’i dağınık ve küçük topraklarda yaşamak zorunda bırakılacağını anlatan Zorlu Töre “Bir anlaşma imzalansa bile konu kapanmayacak, kurulan komisyonlarda Rumların bitmek bilmeyen istekleri devam edecek, kimse evine toprağına malım diyemeyecek, yıllar içinde Kıbrıs Türkleri bu adada yaşayamaz hale getirilecek” diye konuştu. Rum plakalı araçların en çok görüldüğü bölgelerin “verilmesi muhtemel toprak” olarak nitelendirildiğine işaret eden Töre, Osmanlı döneminden bu yana Türk toprağı olan Yeşilırmak bölgesinin bile Rumlar’a verileceğine dair bilgiler bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Akıncı’nın konuyla ilgili olarak “Hayır Yeşilırmak verilmeyecek” diyemediğini “Her söylenene inanmayın” demesinin ise gerçekleri ortadan kaldırmayacağını anlattı.

Haberin Devamı

Töre: Müzakereler uykularımı kaçırıyor

'Akıncı geçiştiriyor' iddiası

Bugüne kadar konuşulan haritalar dışında “özel statü” adı altında bir çok bölgeyi isteyen Rum tarafının başlangıçta “geçici” adı altında bu bölgelere yerleşeceğini, ardından da o “geçici” statüsünün “kalıcı” hale getirileceğini söyleyen Zorlu Töre Cumhurbaşkanı Akıncı’nın bu konular sorulduğunda “O konuları daha görüşmedik” diyerek geçiştirdiğini, bunun ciddi anlamda rahatsızlık yarattığını vurguladı.