The Others Tüfenkci’den Rumlara ‘su’ çağrısı

Tüfenkci’den Rumlara ‘su’ çağrısı

27.02.2016 - 23:25 | Son Güncellenme:

Bakan Tüfenkci, "KKTC'ye Türkiye'den gelen suyu bir barış suyu olarak değerlendiriyoruz. Eğer  istenirse suyu adanın bütününe verilecek şekilde de bir kapasite oluşturabiliriz" dedi

Tüfenkci’den Rumlara ‘su’ çağrısı

Tüfenkci’den Rumlara ‘su’ çağrısı

Haberin Devamı

MURAT DEMİRCİ-AA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında gelen suyu bir barış suyu olarak değerlendirdiklerini belirterek, "Eğer istenirse suyu Ada'nın bütününe verilecek şekilde de bir kapasite oluşturabiliriz. Ada'da anlaşmalar olduğunda ve ihtiyaç da olduğunda Ada'nın tamamına bu suyu iletebiliriz. Çünkü amacımız adada barıştan, dostluktan ve kardeşlikten yanadır” dedi. Bakan Tüfenkci, KKTC'deki temaslarının ikinci gününde Türkiye'den KKTC'ye Su Temini Projesi kapsamında Geçitköy Barajı'ndaki su arıtma tesisini ziyaret etti. Bakan Tüfenkci, burada yaptığı açıklamada "Asrın Projesi" olarak adlandırılan projenin Türkiye’nin KKTC’ye verdiği değerin bir göstergesi olduğunu ifade ederek, aynı zamanda gelen suyun Ada'da bir barışa katkı sağlanması için Türkiye’nin elinden gelen gayreti gösterdiğini söyledi. Proje kapsamında KKTC’de yaşayan vatandaşların su ihtiyaçlarının karşılanması ve temini noktasında Türkiye’nin özverili çabasının Ada'da yaşayanlar tarafından takdirle karşılandığını düşündüğünü söyleyen Tüfenkci, yatırımın büyüklüğünün ve son teknolojinin kullanılmasının kendileri açısından son derece önemli olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Musluktan temiz su

Bakan Tüfenkci, KKTC’deki Alaköprü Barajı’nda suyun dört aşamadan geçirilerek arıtıldığını belirterek, "Su arıtılmış bir şekilde Kıbrıs Türk halkına ulaştırılacak. Suyun temiz bir şekilde musluktan akması için çaba gösteriyoruz" dedi. KKTC’deki suyun dağıtımının tamamlanabilmesi için KKTC'deki ihalelerin hızlı şeklide bitirilmesini umduğunu dile getiren Bakan Tüfenkci, Türkiye’nin proje kapsamında üzerine düşen görevi yaptığını vurguladı. Türkiye'den Kıbrıs'a gelen suyu “bir barış suyu” olarak değerlendirdiklerini kaydeden Tüfenkci, "Eğer istenirse suyu adanın bütününe verilecek şekilde de bir kapasite oluşturabiliriz. Ada'da anlaşmalar olduğunda ve ihtiyaç da olduğunda Ada'nın tamamına bu suyu iletebiliriz. Çünkü amacımız Ada'da barıştan, dostluktan ve kardeşlikten yanadır" ifadelerini kullandı.

"Malatya Kıbrıs'ı çok önemsiyor"

Malatya milletvekili olarak Malatya’nın Kıbrıs’ı çok önemsediğini söyleyen Bakan Tüfenkci, "1948 yılında Türkiye'de başlayan Kıbrıs Türk'tür Türk kalacak” mitingleri Malatya’dan başladı. Malatya bunu başlatan ildir. Biz de Malatyalılar olarak tüm Türkiye gibi Kıbrıs’ı dost bildik ve bilmeye de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.