The Others Türban operasyonuna devam

Türban operasyonuna devam

16.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türban operasyonuna devam

Türban operasyonuna devam


Gürkan ATA - ERZURUM


ERZURUM Valiliği, kınama, uyarma ve maaş kesme cezalarına rağmen türbanını açmamakta direnen iki stajyer öğretmen ile Kılık Kıyafet Genelgesi'ni kasten uygulamayan bir okul müdürüne görevden el çektirirken, 366 öğretmene çeşitli cezalar verdi.
Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde iki haftadır devam eden türban soruşturmasında Köprüköy ilçesine bağlı Emre Köyü İlköğretim Okulu'nda stajyer öğretmen olarak görev yapan Sevda ve Serap Gül kardeşler, türbanlarını açmadıkları için müfettiş soruşturması geçirdi. Buna rağmen türbanlarını açmayan Gül kardeşler, bakanlık onayı ile stajyerlikleri kaldırılmadı ve görevden el çektirildi. Bu arada İbni Sina İlköğretim Okulu Müdürü M. Ali Sertkaya'nın görevine türban yasağını uygulamadığı gerekçesiyle son verildi.
Milli Eğitim, ayrıca kınama, uyarma ve maaş kesme cezasına rağmen Kılık Kıyafet Genelgesi'ne uymayan 366 öğretmene de ceza verdi. Yetkililer, uyarılardan sonra türbanlı öğrtemenlerin yüzde 80'inin başını açtığını ya da peruk taktığını belirterek, "Açmayanlar cezalandırıldı" dedi.