The Others Turizmde Türk- Yunan ortaklığı

Turizmde Türk- Yunan ortaklığı

29.03.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Turizmde Türk- Yunan ortaklığı

Turizmde Türk- Yunan ortaklığı


       Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Tavit Köletavitoğlu, "Ödevimizi iyi yaparsak turizm geliri artışında yine bir numara oluruz" dedi. Tavit Köletavitoğlu, Avusturya'da düzenlediği basın toplantısında, TYD heyetinin geçen hafta gerçekleştirdiği Selanik ziyaretini anlattı. Yunanistan Turizm Girişimleri Derneği (AGTE) ile öncelikle yapılacak işleri saptadıklarını belirten TYD Başkanı, dört kişilik bir çalışma grubu kurduklarını ve önümüzdeki günlerde Bodrum'da toplanacaklarını söyledi.
       İki ülkenin ABD'li ve Uzakdoğu'lu turistleri çekmek için proje
       geliştireceğini kaydeden Köletavitoğlu, şöyle devam etti:
       "Türkiye ve Yunanistan'ın yanlarına İsrail ve Mısır'ı da alarak Doğu Akdeniz'in bir uzak mesafe güzergahı haline getirilmesi benimsendi. Uzun mesafe turlarına katılan turistlerin, bir hafta Türkiye'yi, bir hafta da Yunanistan'ı ziyaret etmesi için çalışmalar yapılacak."
       Köletavitoğlu, Selanik'teki Karadeniz Kalkınma Bankası'nın ortak projelere mali destek vermeye hazır olduğunu müjdeledi.

Türkiye 1 numara

       Türkiye'nin tüm fuarlarda büyük ilgi gördüğüne dikkat çeken TYD Başkanı, "Turizm yatırımları desteklenmeli. Bunun için 49 yıllığına kiralanan tesisler, yapanlara satılmalı" dedi. Tavitoğlu sözlerine şöyle devam etti:
       "Ödevimizi iyi yaparsak, turizm geliri artışında yeniden bir numara oluruz. Bunun için tanıtım şart. Türkiye'nin önce ülke imajını tanıtması, yanında da sektörel ve yöresel bazda tanıtım yapması zorunlu. Tanıtımı bu yıla kadar bilmiyorduk. Bu iş için yılda en az 100 milyon dolar ayrılmalı."