The Others Türk mucizesi gerçekleşiyor

Türk mucizesi gerçekleşiyor

27.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Türk mucizesi gerçekleşiyor

Türk mucizesi gerçekleşiyor


Herkesi otomobil sahibi yapma kampanyası büyük bir ilgiyle karşılandı. Tofaş yetkilisi Raspino, "Türkiye tarihindeki en avantajlı kampanya" diye konuştu


       Tofaş, Ortadoğu Otomotiv ile büyük bir kampanyaya imza atıyor. Günde 2 milyon 500 bin lira ile 3 milyon 750 bin arasında taksit ödeyen herkes Palio, Siena, Kartal ya da Şahin otomobillerinden birine sahip olacak.
       Türkiye’nin en büyük otomotiv üreticisi Tofaş ile Ortadoğu Otomotiv işbirliği ile düzenlenen kampanyada hedef, orta gelir düzeyindeki herkesi otomobil sahibi yapmak.
       Peşinat ve ara ödeme olmaksızın, günde 4 ila 6 dolar arasında değişen taksit ödeyebilecek güce sahip olan herkes Palio 1.2 S, Siena 1.2 S, Şahin 1.6 ie veya Kartal 1.6 HD modellerinden birine sahip olacak.
       Beş ay sonra kapınızda
       Taksit süreleri 62 ile 74 ay arasında değişecek olan kampanyanın en önemli özelliği ise otomobillerin teslimatının beş ay sonra başlayacak olması. Katılanlar arasında çekilecek kurayla otomobiller, 2001 yılı sonuna kadar teslim edilecek.
       Bugünden itibaren Milliyet Gazetesi’nde yayınlanacak sözleşmeyi dolduran katılımcılar, topladıkları sertifikaları Yaysat bayileri aracılığıyla ulaştıracaklar.
       Bu amaçla dün, Tofaş ile Yaysat’ın Türkiye çapındaki ana bayiileri arasında bir toplantı düzenlendi.
       İstanbul Polat Rönesans Oteli’ndeki toplantıda Yaysat bayiilerine kampanyanın detayları anlatıldı.
       Toplantıda Tofaş Oto Murahhas azası Ferrucio Raspino, kampanyanın çıkış noktasını şöyle anlattı.
       Hayal gerçek olacak
       “Birkaç hafta önce Tofaş Otomotiv Grubu Başkanı Bülent Özaydınlı ile ‘Türk insanının otomobil sahibi olma hayalini nasıl gerçekleşeceğini’ konuştuk. Bu soru kampanyanın başlangıcı oldu. Kısa sürede elimizi taşın altına koyarak bu noktaya geldik."
       Raspino, bu kampanyanın Türkiye tarihinde şimdiye kadar yapılmış olan en avantajlı kampanya olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Bunu yürekten inanarak söylüyorum çünkü otomobillerin dolar fiyatı, kampanya sonunda ödenecek dolar fiyatının aynısı. Tüketici bütçesini zorlamayan taksitlerle üstelik aynı fiyata otomobil sahibi olacak."
       Raspino, kampanyanın Türkiye ekonomisine fayda getiren “inanılmaz bir güce" sahip olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Türkiye ekonomisi heyecan verici şekilde büyüyor, enflasyon düşüyor. Faiz oranları büyük ölçüde düştü. Ekonomisi bu derece iyiye giden ve Avrupa Birliği’ne aday olan Türkiye insanı daha fazla otomobili hakediyor.

Bayiler kapıştı

       Kampanya hakkında bilgilendirilen Yaysat ana bayiileri, kampanyanın avantajlı şartlarından son derece etkilendiler.
       Yaysat Genel Müdürü Hakan Sungur, bayilere yaptığı konuşmada bu kampanyanın başarısının Türk ekonomisinin başarısı anlamına geleceğini, Yaysat olarak kampanyanın başarıya ulaşması için ellerinden gelenin fazlasını yaparak kesinlikle başarılı olacaklarını söyledi.
       Kampanyanın tanıtım stratejisini hazırlayan Güzel Sanatlar Saatchi&Saatchi Reklam Ajansı’nın Genel Müdürü Yiğit Şardan ise Türkiye’deki en uzun kampanyanın 48 ay sürdüğünü belirterek şöyle konuştu; “70 aya varan taksit imkanları sağlıyor. Buna rağmen kampanyanın sonunda ödenen para, otomobillerin şimdiki fiyatlarından çok az yüksek. Bu da kampanyayı herkes için cazip kılıyor."
       Önce kendim katılacağım
       Şükrü Avşar (Yaysat Şişli Ana Bayii): “Bu kampanyayı otomobil sahibi olmak isteyen herkesin destekleyeceğine inanıyorum. Bizzat kendim de bu kampanyaya katılmayı düşünüyorum. Şimdiye kadar düzenlenen bu tür kampanyaların en önemli dezavantajı, katılımcıların otomobillerine kavuşmak için yıllarca bekleyecek olması. Oysa, bu otomobil kampanyasının en büyük farkı, araçların en geç bir buçuk yıl gibi kısa bir süre içinde teslim edilecek olması. Bu, halk için büyük bir avantaj"
       Mehmet Barmanbek (Adana 1. Bölge Baş Bayiisi): “Türkiye çapında iki büyük firmanın düzenlediği bu kampanyanın başarıya ulaşmaması mümkün görünmüyor. Otomobil hayali ile yanıp tutuşan Türk halkının, bu şartları duyduğunda yoğun ilgi göstereceğinden eminim."
       Müşteriler soruyor
       Gürsel Andıç (Yaysat Mersin Bayiisi): “Tofaş ile Ortadoğu Otomotiv’in elele vererek sundukları bu kampanyanın, Türk halkı için kaçırılmaz bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Kampanyanın reklamları başlar başlamaz, tali bayiilerden ve halktan yoğun bir ilgi gördüğünü gözlemledim. Herkes, kampanyanın ne zaman başlayacağını ve şartlarının neler olduğunu öğrenmek için sabırsızlanıyordu. Benim düşüncem, bu kampanya Türkiye çapında büyük bir başarıya ulaşacak.