The Others Türkçe olimpiyatı eleştirisi

Türkçe olimpiyatı eleştirisi

15.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

27 Mayıs-10 Haziran arasında Uluslararası 7. Türkçe Olimpiyatları nedeniyle 115 ülkeden gelen 700 öğrenci, 12 gün boyunca Türkiye’de ağırlandı.

Türkçe olimpiyatı eleştirisi

Etkinliklerin ve çeşitli ülkelerden gelen çocukların konser haberlerine Milliyet’in ilgi göstermediğini düşünen çok sayıda okurdan şikâyet aldık.
milliyet com tr’de Kayseri Kadir Has Stadyumu’nda, 60 bin kişinin izlediği Türkçe Olimpiyatları’nda yer tartışması yüzünden çıkan tartışmada bir kişinin tekme-tokat dışarı çıkarıldığı haberinin “Türkçe Olimpiyatları’nda dayak” başlığıyla verilmesine de tepki gösterildi.
Doğan Erbilen’in eleştirisi pek çok okurumuzun da duygularını yansıtıyor:
“Ülkemizde 7 yıldır Türkçe Olimpiyatları düzenleniyor. Ancak Türkan Saylan konusundaki hassasiyetinizi, Türkçe Olimpiyatları için göremedim. Bu tutum demokrasiyi savunan bir şahsiyetle biraz ters düşmüyor mu! Size sevgi ve saygı duyduğum için bu tavrınız beni rencide etti.”
Selim Orhan adlı okurumuz da Milliyet’in bu olaya neden kayıtsız kaldığını sorgulamış: “AKP’liler gitti diye Türkçe olimpiyatını dünyadan 115 ülkeden gelen 600 küsur çocuğu görmezden gelemezsiniz. Türkçe hepimizin dili ve bu yapılanlar muhteşem.”