The Others 'Türkiye ile sıkı bağlarımız var'

'Türkiye ile sıkı bağlarımız var'

07.03.2016 - 14:22 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Mersin’e gitti. Çolak, ülkesi ve Türkiye arasındaki bağların güçlenmesinde kentin önemli bir rol oynadığını söyledi.

Türkiye ile sıkı bağlarımız var

Türkiye ile sıkı bağlarımız var

Haberin Devamı

Dışişleri Bakanı Emine Çolak, Mersin’e geldi. Çolak, ülkesi ve Türkiye arasındaki bağların güçlenmesinde kentin önemli bir rol oynadığını söyledi. Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e giden Emine Çolak, ilk olarak Vali Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti. KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu’nun da hazır bulunduğu ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirten Çakacak, Türkiye ile KKTC arasında çok eskiye dayanan köklü ve kopmaz bağlar bulunduğunu belirterek, "Türkiye her zaman KKTC’nin ve Kıbrıs halkının yanında olmuş, adada her zaman kalıcı ve sürdürülebilir bir çözümü savunmuştur. İki ülke arasındaki kopmaz bağlar son olarak Anamur’dan KKTC’ye su temini projesinin de hayata geçirilmesiyle iyice perçinlenmiş, anavatanla yavru vatan arasında gönülden gönüle bir köprü daha oluşmuştur" diye konuştu.

Haberin Devamı

Bakan Emine Çolak ise Mersinlilerin sıcak ve misafirperver yaklaşımından duyduğu memnuniyeti ifade ederek, KKTC ile Türkiye arasında çok sağlam ve sıkı bağlar bulunduğunu, bu bağların güçlenmesinde Mersin’in her anlamda büyük rol oynadığını ve oynamaya da devam ettiğini söyledi.