The Others Türkiye'nin En Kaliteli İnşaat Perliti

Türkiye'nin En Kaliteli İnşaat Perliti

29.03.2018 - 14:54 | Son Güncellenme:

Erper Erzincan Perlit Maden İşletmesi’nin Genel Müdürü Salih ÜRÜN Erzincan’da bulunan Erper Madenciliğin yüksek kaliteli perlit madeni potansiyeline dikkat çekti.

Türkiyenin En Kaliteli İnşaat Perliti

Türkiye’nin ilk Perlit Madeni İşletmelerinden biri olan ve 1969 yılında faaliyete geçirilen Erper Erzincan Perlit Maden İşletmesi’nin bölgedeki tüm inşaat sektörü ve yapı malzemeleri üreticilerine katkı sağlayarak ekonomiye ciddi katkılarda bulunduğunu ifade eden Salih Ürün, Türkiye'nin En Kaliteli İnşaat Perliti rezervinin Erzincan’da bulunduğunu ve bu ham maddenin endüstriyel ürünlere dönüştürülerek piyasaya sunulduğunu söyledi.

Erzincan Mollaköy’den çıkarılan ve Türkiye’nin En Kaliteli İnşaat Perliti unvanına sahip olan Erper Perlit’in TSE Standartlarını da alarak üretmiş olduğu malzeme kalitesini bulunduğu bölgede belgeleyen ilk ve tek firma olduğunu söyleyen Salih Ürün, özellikle inşaat, ısı ve ses yalıtımında kullanılan perlitin katma değeri yüksek endüstriyel ürünlere dönüştürülerek kullanım alanının genişletilmesi ve ülke ekonomisine katkısının artırılmasını hedeflediklerini söyledi. Perlitin yüzde 90'ının inşaat sektöründe kullanıldığını vurgulayan Ürün, şunları aktardı:

“Şirketimiz, Erzincan’ın ve Türkiye’nin kalkınmasında dinamik bir rol oynamaktadır.”

Haberin Devamı

“Gelişmiş ülkelerin çoktandır tercih ettiği, ülkemizde ise son yıllarda rağbet gören perlit madeni yalıtım amaçlı çeşitli ürünlere çevrilerek; aynı zamanda mikronize olarak elendikten sonra genleştirilerek kimya, tıp, filtre, tarım, inşaat ve benzeri birçok sektörde kullanılmaktadır. Ayrıca, perlit madeninin genleştirilmeden de mikronize olarak elendikten sonra döküm sanayi, inşaat, cam sanayi gibi çok geniş kullanım alanları da mevcuttur.
Bunun yanı sıra perlit, her türlü filtrasyon işlemlerinde de kullanılmaktadır. Türkiye’nin En Kaliteli İnşaat Perliti’ni üreten şirketimiz, Erzincan’ın ve Türkiye’nin kalkınmasında dinamik bir rol oynamaktadır.”


Perlitin yarattığı katma değer etkisi
Perlitin endüstriyel süreç sonrası ısı, ses ve yangın yalıtımında kullanılabilecek bir malzemeye dönüştürüldüğünü aktaran Salih Ürün, perlitin işlendikten sonra kıymetli yalıtım malzemelerine dönüştüğünü vurguladı. Erper Erzincan Perlit Maden İşletmesi’nin grup şirketi Persan Yapı’nın perliti işleyerek yapı malzemesi sektöründe birer hazineye dönüştürdüğünü belirten Ürün; perlitin sıvada, şapta, duvarda, su izolasyonunda, her çeşit yapı elemanında kullanıldığında ısı, ses ve yangın yalıtımı sağladığını belirtti.

Detaylı bilgi için tıklayın.