The Others TV’de komşuluk

TV’de komşuluk

22.08.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

TV’de komşuluk

TV’de komşuluk

TV’de komşuluk

122 Mİlyon", tam komşuluk ilişkilerinin fotoğrafını çıkardı. Önce evlere gitmeler, balkonlarda oturmalar, içli dışlı olmalar, sonra birden kanlı bıçaklı duruma gelmeler. Yaşamdaki komşuluklar da öyle değil mi bizde? Çaylar börekler filan, sonra eşle, çolukla çocukla oturmalara gitmeler ve birden bu içli dışlı yaşamın kaçınılmaz sonucu olarak kavgalı olmalar. Bu içli dışlı yaşamın kaçınılmazlarından biri de arkadan konuşmalardır. Bütün gün beraber gezilir (hanımlar tabii ki), sonra akşam her iki evde de kocaları çekiştirme muhabbetleri. Ardından eşlerin para ve gelir durumları ele alınmaya başlanır. Kıyaslama yapılır. Sonra evlere nelerin alındığı, ne kadar alındığı üzerine konuşulur. Vallahi bizde böyledir... Nitekim onlar da pek bir içli dışlıydı.

"Spor yazarı" deniyor, futbol konuşan isimlerin altında. Ne ilgisi var? Spor genel bir kavram. Onlar futbol yazarı. Futbol üzerine yazıyorlar. "Futbol yorumcusu" denilmeli. Futbol, spor ile özdeşleştiği için bizde ve de tabii daha bir ağırlığı olduğu için, futbol yazanlar kapmışlar bu köşeyi gidiyorlar.

UĞur yine karıştırdı. Şansal Büyüka’nın "Uğur geri gel, geri gel Uğur" demekten dilinde tüy bitti. Demiştim ben bu sene form düşüklüğü var diye! Uğur bizden biri oldu. Geri dönse de, ileri gitse de, kasetleri karıştırsa da o bizden biri artık.

Show’un bülteninde, Kuran okurken ölen hoca ile ilgili bir haber vardı. Tam 13 yıl önce olmuş bir olay. Bunu tabii haberin sonunda öğreniyoruz. İzlerken sanki bugün olmuş gibi. Show’dan bir not geldi. 17 Ağustos günü 10 telefondan beşi bu haberin tekrar edilmesini istemiş. İbret verici bir ayrıntı. Neden mi? Tam 13 yıl önce olmuş bir olay ve onun haberi. İzleyici "bi daha yayınla" diyor. Yani haber, izleyici için plak listesi gibi. Şarkı dinler gibi haber izliyor anlaşılan. "Dinleyici istekleri" gibi "izleyici istekleri"... Millet habere böyle bakarsa elbet "ne kadar ekmek o kadar köfte" diyecek kanal da çıkar. "Üfürükçü, kızları kandırıyor", "Üç kafalı çocuk", "Sarhoş şoför", "Meme kanserine çare bulundu", sanırım izleyicinin "bi daha - bi daha" dediği haberler olmalı. İzleyici isterse kanal da neden yayınlamasın? Sonra bir de kızarlar!