The Others Tv sınavı

Tv sınavı

01.06.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Tv sınavı

Tv sınavı


  Apo hesap veriyor, bizim Tv kanalları "ağır topları" ile Mudanya'da. Tarihi duruşma Tv kanallarının da bir yerde "habercilik" ve "haberi sunma" yetilerini ortaya koyacak.

  Tv haber vitrininin tüm isimleri kamera karşısında. Uğur Dündar, Ali Kırca, Reha Muhtar, Deniz Arman, Gülgün Feyman, Savaş Ay, Jülide Ateş, Didem Arslan, Lütfiye Pekcan, Oğuz Haksever, Ahmet Hakan, Haşmet Topaloğlu... Anlatımları, canlı yayında söyleyecekleri ve ifade etme kabiliyetlerini bir kere daha izleyici nezninde test edecekler.

  TRT üç dakikalık görüntü verdi. Ve kenara çekildi. Elinde gerçekten çok iyi konuşan spikerler olmasına rağmen ve diğer kanallar tüm iddialı isimlerini adaya yığımışken, TRT sadece üç dakikalık görüntü ile yetindi. Peki sonra? Diğer kanallar o üç dakika üzerine yorumlar yapıyor çabalıyor, TRT yine yok.

  Apo'nun söylediklerinin anlaşılamadığına geç uyanıldı. Alt yazı ile daha sonra verilmeye başlandı.

  Tv kanallarını en çok zorlayacak olan davanın ardındaki zaman dilimi olacak. Çağrılacak konuklar, yapılacak yorumlar, görüntü zenginliği zamana karşı yarışma gözönüne alınırsa haberciler bayağı zorlanacak gibi görünüyor.

  12 makara çekti... A.A muhabiri Mustafa Abadan.. 475 kare fotoğraf. Sanırım tarihi davanın tarihi rakamlarından biri olacak.

  Fransız Devlet kanalı FR 3 "ayrılıkçı kürt lider" tanımı ile haberi verdi. Fransızların Türk Devleti ve "ayrılıkçı kürtler" diye ayrıma gitmesi ülkenin bu konudaki yorumunu net bir şekilde ortaya koyuyordu!

  Che Guevera ile Apo'nun karşılaştırılması yapıldı. Deniz Arman konuğuna sorduğu bir soruda satır arasında bunu sordu. Apo, Che gibi olsaydı başını önüne eğmezmiş. Talihsiz bir karşılaştırma oldu!