The Others TV'ler de tarih oldu

TV'ler de tarih oldu

19.05.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

TV'ler de tarih oldu

TVler de tarih oldu


  Sanırım uzun, hem de çok uzun yıllar bu maç ve böyle görüntüler olmayacak. Hepimiz tarihe tanıklık ettik... Bu tanıklığın önemli belgeleri de pazartesi gününden bu yana Kopenhag'ta olan TV'cilerimiz di. Onları da unutmayacağız!

  Kopenhag'ta koca meydanda belki 500, belki daha fazla insanın birbirlerine girişmesini canlı canlı izledik. CNN Türk'te Mehmet Ali Birand canlı yayındayken başlayan kavga bu kanalda naklen yayımlandı. Sonra bunu farkeden İngiliz taraftarlar platforma hücum ediyor...

  En ilginç ekip kuşkusuz Show'un haber ekibi. Fellini filmi gibi... Ya da "Yaratık" filmi gibi... Sanırım yabancı kanallar bu ekibin "haber ekibi" oluduğunu öğrenmişlerse epey şaşırmışlardır!

  Ve İngiliz holiganlar ile bizim gençler (!) arasındaki sokak kavgaları da unutulmayacak görüntüler arasında yerini aldı. Sanki senaryo icabı bir dövüş. Kameralar dövüş edenlerin arkasında. Ortada polis yok.

  Sonra TV'cilerimiz vardı... Kimi heyecandan bağırıyordu kavga sırasında, kimi bizim gençleri (!) sakinleştirmeye çalışıyordu. Ve deneyimli bir gazeteci cep telefonunda şu yorumu yapıyordu bana; "Burada medya her iki tarafı azdırıyor. Akşam daha büyük olaylar olabilir"... Bu sözler söyledikten sanırım üç saat sonra işte o meşhur kavga çıkıyor!

  Yine ilk defa bir kavga görüntüleri bizim haber bültenlerinde "bu görüntüleri yayınlamıyoruz" yazısı ile protesto edildi. atv Kopenhag'taki kavga görüntülerini yayımlamadı. Ali Kırca bu görüntülerin yayımlanması durumunda dolaylı ya da dolaysız etki yarattığının altını çizdi ve buna alet olmak istemediklerini dile getirdi.

  Reha Muhtar bu resti gördü ve "olaylar bizde de olsa dünyadan atarlardı. Bu yüzden yayımlıyoruz" dedi. İzledikçe de "vay anasına sayın seyirciler" dedi!

  Kısacası medyamız farklı olduğunu gösterdi!