The Others Ulucanlar'a soruşturma

Ulucanlar'a soruşturma

01.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Ulucanlar'a soruşturma

Ulucanlara soruşturma


Cezaevindeki seks skandalıyla ilgili olarak savcılıkta ifadesi alınan 12 gardiyan müdürleri suçladı


       Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'ndeki (Ulucanlar) "seks skandalı" iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.
       Cezaevi Müdürü Rüstem Cinkılıç'ın, müdür odasında Mustafa Özcoşkun ile Elif İnce adlı mahkumları buluşturduğu iddialarıyla ilgili soruşturman kapsamında cezaevi müdür yardımcılarıyla başgardiyanların da isimlerinin geçtiği öğrenildi. Soruşturmada, şu ana kadar 12 gardiyanın ifade verdiği ve Cinkılıç ile müdür yardımcılarını suçladıkları kaydedildi.
       Yargı Çalışanları Sendikası (Yargı - Sen) Başkanı Tekin Yıldız, Milliyet'e yaptığı açıklamalardan sonra gündeme gelen "Cezaevinde seks skandalı" ile ilgili 11 kişi hakkında savcılığa da suç duyurusunda bulundu. Yıldız'ın verdiği ve başsavcılığın soruşturmaya dahil ettiği suç duyurusunda şu isimler bulunuyor:
       "Cezaevi Müdürü Rüstem Cinkılıç, Cezaevi 2. Müdürleri Şerafettin Demirkesen, Adem Ulutaş, Tamer Yıldırım, Başgardiyanlar Latif Şah Şahin, Hüseyin Dostel, Tacettin Hasret, Hamdi Açıkgöz, Sacit Başlı, Cemal Avan, Celalettin Erdemiş"

"Müdür buluşturdu" iddiaları

       Başsavcılığın açtığı soruşturma kapsamında, Cinkılıç'ın, odasında mahkumları buluşturup buluşturmadığı, gardiyanları dövüp dövmediği iddialarının araştırıldığı kaydedildi. Soruşturma kapsamında Ulucanlar Cezaevi'nde görevli 12 gardiyanın ifadesine başvurulduğu kaydedildi. Gardiyanların, ifadelerinde Müdür Cinkılıç aleyhindeki iddiaları doğruladıkları belirtildi.