The Others Umduğunu bulamadı

Umduğunu bulamadı

30.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Umduğunu bulamadı

Umduğunu bulamadı

       DYP Lideri Tansu Çiller, 3 günlük program için gittiği Adana'da beklediği ilgiyi bulamadı. İl merkezi yerine ilçelerdeki 500 - 600 kişilik mini mitinglerde konuşan Çiller ağırlıklı olarak Başbakan Mesut Yılmaz'ı eleştirdi.
       Adana'dan helikopterle Kozan'a giden Çiller, günler öncesinden hazırlanılmasına karşın Adnan Menderes Parkı'nda 700 kişiye konuştu. Anasol - D hükümetinin milletin iradesini gaspederek iktidar olduğunu söyleyen Çiller şöyle konuştu:
       "Devlete çete dediler. Kendileri çeteleri koloniye çevirdiler. Bunların işi gücü pazarlık. Gelecek için tehdit var dediler. `Gereğini yapın arkanızdayım, eğer sizin yaptığınızı yaparsam namerdim. Size destek veririm' dedim. Ama bunlar ne çıktı biliyor musunuz? Tavşan çıktılar tavşan. Şimdi bunlar benim milletime muhtıra veriyor. Kuran kurslarını kapadılar yetmedi, ezan sesini kıstılar yetmedi. Ben de onlara diyorum ki senin adın Yılmaz değil, deccal olsa ne yazar. Bu ülkeyi iyi idare edemiyorlar itirazım bunadır."
       Cumhuriyet tarihinin en büyük talanının bu hükümet döneminde yapıldığını öne süren Çiller, şöyle devam etti:
       "Şimdi benden hesap soracaklarmış. Neyin hesabını soracaklar? Teşvikleri kestik, çiftçiye kredi verdik, kumarhaneleri kapattık. Bunların mı hesabını soracaklar? Devlet elinizde, demediğiniz kalmadı. `CIA ve mafya ajanı' dediniz. Bir tek belge istiyorum, yoksa iki elim bu dünyada da, ahirette de yakanızda olacak. Bunlar muhalefet sussun, korksun, sizin hakkınızı arayan olmasın istiyor. Bilin ki, darağacına götürseler, sizin davanızdan vazgeçmem.
       Siyaset korkakların işi değildir."
       Refahyol döneminde kendilerine yöneltilen "çete" suçlamalarına değinen Çiller, "Çete diye, Susurluk diye ortaya çıktılar, devleti çete ilan ettiler, devlet adam öldürdü' dediler. Hatırlıyor musunuz? Susurluk'u çözerim dedi, şimdi çıkmış, `Bir Yeşil var. O Yeşil'i bulursak çözeceğiz' diyor. O Yeşil'i sokaklarda niye arıyorsunun? Yeşil'i kendi bakanına sor" dedi.
       Çiller konuşmasının devamında tek isteğinin, "Kıratın yeminin iyi verilmesi" olduğunu belirtip, "Yemini iyi verin ki tek başına iktidara gidelim. Ele, şuna, buna muhtaç etmeyin bacınızı" diye çağrı yaptı.