The Others Üniversiteler görücüye çıkıyor

Üniversiteler görücüye çıkıyor

19.01.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üniversiteler görücüye çıkıyor

Üniversiteler görücüye çıkıyor


Gönül Hanbay


       Üniversiteye giriş sınavına iyi hazırlanmak isteyen öğrenciler okul ve dersane sıralarında ter dökerken, adayların hayalini süsleyen üniversiteler de başarılı öğrencilerin kendilerini tercih etmeleri için tanıtım atağı başlattılar.
       Üniversitelerin tanıtım faaliyetleri arasında ise broşürlerden son teknikle hazırlanan CD'lere, video filmlerinden lise öğrencileriyle yüz yüze görüşmeye kadar birçok yöntem yer alıyor.
       Üniversitelerden bazılarının önümüzdeki eğitim - öğretim dönemi için hazırladıkları tanıtım etkinlekileri şunlar:

       Yıldız Teknik Üniversitesi: Lise ve dersanelere yönelik tanıtım çalışmaları yapılıyor. Öğrencilere üniversite ve bölümler hakkında uzmanlar tarafından bilgi veriliyor. Video filmi, broşür ve afişlerin yanısıra her yıl rehberlik bölümü öğretmenleri öğrencileriyle birlikte üniversiteye davet edilerek birimler tanıtılıyor. YTÜ'nün Internet sayfasının yanısıra üniversite hakkında bilgilerin yer aldığı bir CD Room da hazırlandı. Geçen yıl öğrencilerden yoğun ilgi gören telefon hattı bu sene güncelleştirildi. Ayrıca kurum hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı bir de el kitabı bulunuyor.

       Hacettepe Üniversitesi: Tanıtım faaliyetleri tamamı öğretim üyelerinden oluşan 10 kişilik uzman bir ekip tarafından yürütülüyor. Üniversiteye müracaat eden liselerin öğrencilerine Perşembe ve cuma günleri ilgili kampuslarda brifing veriliyor. Katalog ve afişlerin ve CD Room'larla üniversite hakkında bilgi veriliyor. Çeşitli eğitim fuarların katılan tanıtım ekibinden uzman kişiler öğrencilere kurumla ilgili merak ettikleri konuları anlatıyorlar.

       Bahçeşehir Üniversitesi: Üniversiteyle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı broşür ve kataloglar Mart ayı içinde tamamlanacak. Tanıtım faaliyetleri içinde büyük illerdeki okul ve dersanelere yapılan ziyaretler de yer alıyor. Müdürlere ve rehberlik öğretmenlerine tanıtım toplantıları düzenleniyor.

       Doğu Akdeniz Üniversitesi: Gelen heyetlere üniversitenin birimleri hakkında bilgi veriliyor ve tanıtım gezileri düzenleniyor. Türkiye'de kurulan tanıtım büroları aracılığıyla üniversite adaylarına çeşitli bilgiler veriliyor. Bu bürolar İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Antalya, Bursa, Adana, Trabzon, İskenderun ve Erzurum'da bulunuyor. Lise öğrencileri rehber öğretmenler eşliğinde bilgilendiriliyor.