The Others Üniversiteye polis girmeyecek

Üniversiteye polis girmeyecek

14.01.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Üniversiteye polis girmeyecek

Üniversiteye polis girmeyecek

       İSTANBUL Üniversitesi'nde oluşturulan özel güvenlik birimiyle kampüs içerisine rektörlükten izin almadan polis giremeyecek. İstanbul Üniversitesi Güvenlikten Sorumlu Rektör Başdanışmanı Prdf. Dr. Can Doğan, özel güvenlik birimi oluşturulmasına sebep olarak, sorunları kendi içlerinde çözmek istemelerini gösteriyor.
       Kendi içlerinde çözemedikleri bir sorun olursa polis yardımı alacaklarını belirten Prof. Dr. Doğan, güvenlik görevlilerini üniversite mezunu, özellikle de kendi üniversitelerinden mezun kişilerden seçmeye dikkat ettiklerini, bu tür kişilerin öğrencilere yaklaşımının daha olumlu olacağını söyledi. "Son 4-5 ay içinde polis üniversitede yok, dışında görev yapıyor" diyen Prof. Dr. Doğan, "Onlarla karşılıklı anlaşmaya gittik. Ancak üniversitenin içinde bir hadise çıkarsa o zaman üniformalı polisi biz davet ediyoruz" dedi.
       Ortalama 160 kişiden oluşan personelin program gereği, 2.5 - 3 ay polis okullarında teknik eğitim ve psikoloji eğitimi alacaklar. İstanbul Üniversitesi'nden mezun olmayan özel güvenlik birimi elemanlarının ise, üniversite ve öğrencilerinin psikolojisi hakkında bilgilendirileceği öğrenildi.
       Prof. Dr. Doğan, güvenlik için, 60 -65 bin dolarlık bir tarama sistemi ile kartlı gece/gündüz kontrol sisteminin geliştirileceğini, bunlar için Maliye Bakanlığı'ndan para tahsis edilmesinin gerektiğini bildirdi.