The Others Utanmayın, haykırın!

Utanmayın, haykırın!

31.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Utanmayın, haykırın!

Utanmayın, haykırın


Saldırı Semiha Yankı'yı radikal yaptı


       Henüz 17 yaşındayken 'Seninle Bir Dakika' isimli şarkısıyla 1979'da Türkiye'yi ilk kez Eurovision Şarkı Yarışması'nda temsil eden Semiha Yankı'nın evinde saldırıya uğraması 'tecavüzü' yeniden Türkiye'nin gündemine soktu.
       İstanbul Çengelköy'deki villasının terasında geçtiğimiz çarşamba saat 19.30'da Misto Güçlü (28) isimli bir inşaat işçisinin saldırısına uğrayan Yankı, kadınları "Utanmayın" diyerek suçluların cezalandırılması için mücadeleye çağırdı.
       Evde bulunan kızının çığlıkları ve çevredekilerin yardımı ile tecavüzden kurtulan Yankı, yaşadıklarının ardından utanıp çok ağladığını söyleyerek, şunları anlattı:

       Yasalar caydırıcı değil
       "Olaydan sonra çok ağladım ve çok utandım. Benim yerimde kim olsa çok utanır. Daha önce düşünürdüm 'niye acaba kadınlar tecavüzü saklarlar, söylemezler' diye. İnsan başına gelince anlıyor. Ama utanmamak, saklamamak lazımmış. Kadınların başlarına böyle bir şey geldiği zaman haykırmaları, seslerini duyurmaları gerekiyor."
       Kendisine tecavüze yeltenen Iğdırlı Misto Güçlü'nün tutuklanarak Ümraniye Cezaevi'ne konduğunu belirten Semiha Yankı, varolan yasaların tecavüzü önlemede yeteri kadar caydırıcı nitelik taşımadığını söyleyerek, "Cezaların tecavüzü önlemek için caydırıcı olması gerekiyor. Ben sonuna kadar bu işin haykıra haykıra arkasındayım" dedi.