The Others Yabancı öğrenciler Türkiye'yi yazdı

Yabancı öğrenciler Türkiye'yi yazdı

31.10.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yabancı öğrenciler Türkiye'yi yazdı

Yabancı öğrenciler Türkiyeyi yazdı

       Yabancı öğrenciler, Atatürk'ü ve Türkiye'yi yazdı. Cumhuriyet'in 75'inci yılı kutlamaları kapsamında yabancı ülkelerde yaşayan Türk çocukları ile yabancı öğrencilere yönelik düzenlenen "Atatürk ve Modern Türkiye" konulu resim ve kompozisyon yarışmasında 25 ülkeden birinci olan öğrencilere ödülleri verildi. Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, "Atatürk ve Modern Türkiye" konulu resim ve kompozisyon yarışması ödül töreninde yaptığı konuşmada, dünyada barış ve huzurun egemen olabilmesi için iletişim ve sevginin gerekli olduğunu vurguladı. Düzenlenen çeşitli etkinliklerin, gençlerin birbirlerini tanımalarını ve kaynaşmalarını sağladığını kaydeden Uluğbay, "Ortak ilkemiz, dünyamızda barış ve huzur içinde yaşamak. Bunu da sağlayacak olan iletişim ve sevgidir. Türkiye'deki çocukların ve gençlerin birbirlerini tanımaları yetmez, bütün dünyadaki çocukları ve gençleri tanımalıdır. Bu tür yarışmalar gençlerin kaynaşmasına ve barış içinde yaşamaya zemin hazırlıyor" dedi.
       Dış İlişkiler Genel Müdürü Tolga Yağızatlı da yarışmanın 14 Ekim 1997 tarihinde başladığını, 15-18 yaş grubundaki yabancı ülkelerdeki Türk çocukları ile yabancı öğrencilerin eserlerinin incelendiğini bildirdi. Yağızatlı, İnceleme sonucunda 25 ülkenin birincisinin seçildiğini belirtti.
       Konuşmaların ardından Bakan Uluğbay, aralarında KKTC, Almanya, Fransa, İtalya, Bolivya, Yeni Zellanda, Kanada, Filipinler, Şili ve Türk Cumhuriyetleri'nin de bulunduğu 25 ülkeden birinci olan öğrenciler ile öğretmenlerine, Darphane'nin Cumhuriyet'in 75'inci yılı anısına bastırdığı gümüş hatıra para ve takdir belgelerinden oluşan ödüllerini verdi. Öğrenciler de Uluğbay'a, kendi ülkelerinin özelliklerini taşıyan hediyeler sundu.