The Others Yağışlar hafta boyunca sürecek

Yağışlar hafta boyunca sürecek

29.03.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yağışlar hafta boyunca sürecek

Yağışlar hafta boyunca sürecek


Bayramın ilk günü etkisini gösteren yağışlı hava etkisini sürdürecek.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, yağışlar genellikle yağmur şeklinde olacak, sıcaklıklar mevsim normalleri civarında seyredecek.
Bayram trafiği nedeniyle yağışların kaygan hale getirdiği yollarda sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyaran Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün tahmin raporlarına göre, önümüzdeki günlerde hava durumu şöyle olacak:

29 Mart: (Bayramın 2. günü) Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun doğusunda kar şeklinde olacak.

30 Mart: (Bayramın 3. günü) Tüm yurtta yağış bekleniyor. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz yağmurlu, Doğu Anadolu'nun doğusu kar yağışlı geçecek.

31 Mart: (Bayramın 4. günü) Batı Marmara, Batı Ege, kıyı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı yağmur ve yer yer sağanak yağışlı geçecek. Hakkari, Kars, Ağrı ve Van'da kar yağışı bekleniyor.

1 Nisan: Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu dışındaki bölgeler yağış alacak. Doğu Anadolu'da yer yer kar yağışı bekleniyor.

2 Nisan: Marmara, Ege, İç Anadolu'nun güneyi ve batısı ile Orta ve Batı Akdeniz dışındaki bölgeler yağışlı geçecek. Doğu Anadolu'nun doğusunda kar yağışı bekleniyor.

Kar kalınlığı ve deniz suyu

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bayram öncesinde bayram tatili için açıkladığı bilgilere göre, kar kalınlığı Erciyes'te 195, Uludağ'da 132, Kartalkaya'da 190, Antalya Saklıkent'te 55, Çankırı Ilgaz'da 50, Palandöken'de de 45 santimetre olacak.
Deniz suyu sıcaklıkları da Alanya, Antalya ve Finike'de 18, Anamur, İskenderun, Fethiye, Marmaris, Bodrum ve Kuşadası'nda 17, İzmir'de 14, Samsun, Trabzon ile Hopa'da 10, Tekirdağ'da da 8 derece olacak.