The Others Yargıtay Çiçek’in beraatinİ bozdu

Yargıtay Çiçek’in beraatinİ bozdu

29.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yargıtay Çiçek’in beraatinİ bozdu

Yargıtay Çiçek’in beraatinİ bozdu


ANKARA Milliyet


       Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Alaattin Çakıcı’nın “adamı" olduğu ifade edilen ve Tevfik Ağansoy’un öldürülmesine ilişkin davada yargılanan Adnan Çiçek’in “çete oluşturmak" suçundan yargılandığı davadan beraat kararını bozdu.
       İstanbul 6 No’lu DGM’nin, sanıklar Çiçek ve Hüseyin Gençer’in “cürüm işlemek için teşekkül oluşturmaktan" beraatlerine ilişkin kararını, İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı’nın temyiz etmesi üzerine, dosyayı görüşen Yargıtay 8. Ceza Dairesi, Çiçek hakkında daha önce de çete suçlarından çeşitli davalar açıldığına dikkati çekti.

Gerekçe eksik soruşturma

       Yargıtay kararında, İstanbul 6 No’lu DGM’de sanık hakkındaki diğer dosyanın, bu davayla çete yönünden ilişkisinin belirlenmesi, birleştirilmesine gerek görülmesi halinde de bu yönde bir karar oluşturulması ve davanın birlikte görülüp sonuçlandırılması gerektiği vurgulandı. Bunun eksik bırakılmasıyla, cürüm işlemek için çete oluşturmak suçunun soyut hukuksal ve yasal irdelemesiyle yetinildiği kaydedilen kararda, gerekli araştırma ve inceleme yapılmaksızın eksik soruşturmaya sanıklar hakkında beraat kararı verilmesinin bozmayı gerektirdiği ifade edildi.
       Sanıklar bozma gerekçesi doğrultusunda İstanbul 6 No’lu DGM’de yeniden yargılanacaklar.