The Others Yarışmada üçüncü, fotoğrafta birinci!

Yarışmada üçüncü, fotoğrafta birinci!

22.03.2004 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yarışmada üçüncü, fotoğrafta birinci!

Yarışmada üçüncü, fotoğrafta birinci



Milliyet, çocuklara ilişkin yayınlarda da iddialı bir gazete. Yıllar içinde yayımlanan sayfaları, ekleri ve dergileriyle çocukların da izlediği bir gazete.
Gazeteler; iddialı oldukları alanlarda daha titiz bir takip altındadır. Okur, gazetesiyle özdeşleştirdiği konularda sözünü esirgemez.
16 Mart Salı günü "Babasına çekmiş" başlığıyla yayımlanan haber de, böyle bir takibe uğramış. Haberde, Çocuk Festivali kapsamında yapılan "Cheetos Yıldızları Yetenek Yarışması"nda İlayda Övün'ün birinci, Güneş Kepekçi'nin ikinci, Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin'in de üçüncü olduğu aktarılıyor. Küçük habere sığdırılan iki fotoğrafta da Yasmin var. Büyük fotoğraf "Yasmin, yaptığı Bayhan taklidiyle mini yarışmada üçüncü oldu", küçük fotoğraf da Yasmin'e ödülünü Yalvaç Ural verdi" yazılarını taşıyor.
Zeynep Anadol, haber ve fotoğrafta öne çıkarılan unsura içerlediğini vurgulayıp, sözünü esirgememiş:
"Sayfanın sorumlularını huzurunuzda tebrik etmek istiyorum. Aman efendim, o ne ihtimam: Mehmet Ali Erbil'in küçük kızı üçüncü olmuş. Bu 'müjde'yi Milliyet almış, haber yapmış, haberin başlığını 'Babasına çekmiş' diye atmış; o da yetmemiş Yasmin kızımızın bir fotoğrafını koymuş, ya o da yetmezse diye düşünüp ikinci bir fotoğrafını daha koymuş; hemen üstteki habere de babası Mehmet Ali Erbil'in cemalini ihsan eylemiş. Daha ne ister ki bir okur... Minik Erbil'in üçüncü olduğunu, biz anlayana kadar anlatmış gazetemiz. Yalnız bir eleştirim de olacak. Lütfen şu tip lüzumsuz ayrıntılara yer vermesinler: En alt cümlede de olsa, aynı yarışmada birincinin İlayda Övün, ikincinin Güneş Kepekçi olduğunu yazmışlar. Ne gerek var efendim bu cümleye? Onlar da kim oluyor(!). Onların da babası Erbil gibi 'ünlü' biri mi bakalım? Hem isimlerini bile koymayalım ki, o çocuklar da hayatın ne olduğunu şimdiden iyice bir öğrensinler. Bu ülkede şöhret övülür, başarı değil."
Anadol, mektubunu bir "not"la noktalıyor:
"Benim o çocukların herhangi bir yakını olduğumu düşünmenizi istemem. Bu mektubu, tamamen arada kaynayıp giden böylesi bir ayrımcılığa duyduğum öfkeden dolayı yazıyorum. Ayrıca eminim, benim kadar, çocuk dergisi Miço'nun Yayın Yönetmeni Sayın Yalvaç Ural da bu duruma üzülmüştür. Zira sanırım, Ural da bu çocuklara 'babasının, annesinin kim olduğuna bakmadan' değer verenler grubundan."
Sadece İlayda ile Güneş'e değil... Haber için seçilen iki fotoğrafa da konu olan Yasmin'e de haksızlık yapmış sayılmaz mıyız!