The Others Yeni otobüslere ceza yağdı

Yeni otobüslere ceza yağdı

30.12.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni otobüslere ceza yağdı

Yeni otobüslere ceza yağdı

       BAYINDIRLIK Bakanı Yaşar Topçu ile Tayyip Erdoğan arasında imza krizine yol açan ve 8 ay garajda bekledikten sonra alınabilen 155 İETT otobüsünün sefere çıkma töreninde dün yeni bir aksilik daha yaşandı.
       Törende protokol konuşmaları uzayınca gösteri amacıyla yol kenarında sıralanan otobüslere trafik polisleri yanlış yere park ettikleri ve trafiği engelledikleri gerekçesiyle 6 milyon 400'er bin lira para cezası yazdı. Böylece yeni İETT otobüsleri daha trafiğe çıkmadan ceza alarak kendi alanlarında bir ilke imza attı.
       İstanbulluların uzun süre hizmete girmesini bekledikleri otobüsler için dün Adnan Menderes Bulvarı'nda tören düzenlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Tayyip Erdoğan, yeni başkan Ali Müfit Gürtuna ile davetlilerin hazır bulunduğu tören için çiçek ve bayraklarla süslenen yeni otobüsler de tören alanına getirildi. Otobüsler trafiğin yoğun olduğu Adnan Menderes Bulvarı'nda cadde kenarına ve orta refüje park edildi. Hem protokol konuşmaları, hem tören kalabalığı hem de otobüslerin yol boyunca dizilmesi trafiği altüst edince trafik polisleri araçların kaldırılmasını istedi. Araçların çekilmemesi üzerine trafik polisleri sefere çıkmaya hazırlanan 155 otobüse tek tek 6 milyon 400'er bin lira para cezası keserek, ceza makbuzlarını belediye görevlilerine verdiler. İlk para cezasını alan otobüsler "İstanbullular herşeyin en iyisine layık olduğu için Mercedes marka aldık, hayırlı olsun" diyerek kontağı çalıştıran Tayyip Erdoğan'ın kısa turuyla sefere konuldu. İETT yetkilileri kesilen cezanın "gereğini yapacaklarını" söylediler.
       Bayındırlık Bakanı Yaşar Topçu'nun imza atmaması nedeniyle 8 aydır teslim alınamayan İETT otobüslerinin yarattığı kredi krizi, İETT Genel Müdürlüğü'nün girişimleriyle hazine kaydı gerekli olmadan Vakıflar Bankası'nın poliçelere kefilliğiyle çözülmüştü.