The Others Yeni üniversiteye ambargo

Yeni üniversiteye ambargo

12.02.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeni üniversiteye ambargo

Yeni üniversiteye ambargo

Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, 2000 yılına kadar yeni üniversitelerin kurulmasının uygun olmadığını açıkladı.
Milli Eğitim Bakanı Uluğbay, Erzincan RP Milletvekili Tevhit Karakaya'nın Erzincan Üniversitesi kurulmasına dair verdiği Teklifine ilişkin Başbakan Mesut Yılmaz'a yönelttiği soru önergesini yanıtladı.
Uluğbay, 3837 sayılı Kanunla 21 üniversite, 2 yüksek teknoloji enstitüsü ve çeşitli üniversiteler bünyesinde 34 fakülte, 12 yüksekokul kurulduğunu hatırlatırken, bu yükseköğretim kurumlarının tamamının henüz faaliyete geçirilemediğini ve öğretim elemanı ihtiyaçlarının bulunduğunu ifade etti. Bütçe imkanlarının da sınırlı olduğuna dikkat çeken Uluğbay, "2000 yılına kadar yeterli hazırlığı tamamlanmadan yeni yükseköğretim kurumları kurulmasının bu aşamada uygun olmayacağı sonucuna varılmıştır" dedi.
Ülkemizde şu ana kadar kuruluş onayı almış 59 üniversite ile 2 teknoloji enstitüsü bulunuyor.
Altyapıları tamamlamadan açılan üniversitelerde kaliteli eğitim vermenin çok güç olduğuna dikkat çeken eğitimciler "önemli olan üniversite sayısının fazla olması değil verilen eğitimde yüksek standardın tutturulabilmesidir" dediler.Şu anda eğitim vermekte olan binçok üniversitenin alt yapı eksikliği, araç-gereç yetersizliği gibi birçok sorunu barındırarak hizmet vermeye çalışırken yeni üniversite açılması üniversite idarecileri tarafından olumlu karşılanmıyordu. Özellikle büyük şehirlerdeki üniversitelrde bile öğretim elemanı sayısında sıkıntılar yaşanırken siyasi amaçlarla açılan taşra üniversitelerinde verilen eğitim çoğu zaman tartışma konusu oluyor.