The Others Yeşil’in ortağı COP Yapımcılık’ın sahibi

Yeşil’in ortağı COP Yapımcılık’ın sahibi

11.07.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeşil’in ortağı COP Yapımcılık’ın sahibi

Yeşil’in ortağı COP Yapımcılık’ın sahibi


ANKARA Milliyet


       ‘Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım’ın arkadaşı olduğu iddia edilen Zakir Selvi ile eski İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Akın Birdal’a saldırı olayının azmettiricisi Cengiz Ersever’in, “cürüm işlemek için teşekkül oluşturdukları ve gaspa teşebbüs ettikleri" iddiasıyla 11 yıldan 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmalarına başlandı.
       Ankara 2 No’lu DGM’deki davanın dünkü ilk duruşmasına, tutuklu sanık Selvi ile sanık avukatları katıldı. Zakir Selvi, COP Yapımcılık Firması’nın sahibi olduğunu söyleyerek, iddianamede 1 milyon 500 bin ABD Doları haraç istediği belirtilen mağdur Mehmet Emin Değer’i telefonla aramadığını öne sürdü. Zakir Selvi, “Bedirhan" ismini çocukluğundan beri kullandığını belirterek, “Bu kod ismi değildir" diye konuştu.
       Yeşil’in kardeşi Bahattin Yıldırım’ın da tanık olarak dinlendiği duruşmada mahkemeye başkanlık eden Hakim Süreyya Gönül, kendisinin muhalefetiyle sanık Selvi’nin tutukluluk halinin devamına ve avukat Özkan’ın, Selvi’nin hesaplarının bloke edilmesi kararının kaldırılması talebinin, “deliller toplanamadığından" reddine, oyçokluğuyla karar verildiğini belirterek, duruşmayı erteledi.