The Others Yeşil'i götüren şoför kayıp

Yeşil'i götüren şoför kayıp

24.07.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yeşil'i götüren şoför kayıp

Yeşili götüren şoför kayıp

CHP Sivas Milletvekili Mahmut Işık'ın, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın haziranda Van'da bir eğlence merkezine gitmek üzere bindiği takside ya da gittiği yerde öldürüldüğü iddiasında adı geçen taksi şoförü Bahattin Gün'ün, bir yıl Anadolu Ajansı (AA) muhabirliği yaptığı ortaya çıktı.
Van Cumhuriyet Caddesi'ndeki Özlem Taksi durağında 65 T 0044 plakalı taksiyi işleten ve 0532 414 06 59 numaralı cep telefonu kullanan Gün'ün, 1995 - 1996 yıllarında AA Van Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Edremit ilçesi muhabirliği yaptığı, ancak daha sonra görevine son verildiği belirlendi. Işık'ın gündeme getirdiği iddianın ardından kayıplara karışan Gün'ün, son altı aydır İstanbul Hava Yolları'na ait yolcu servisinde şoförlük yaptığı, sık sık Şemdinli ilçesine asker götürdüğü öğrenildi.
Cep telefonu kapsama alanı dışında bulunan Gün'ün, nerede olduğunu bilinmiyor. Van Vali Vekili Hasan Kayhan, konuyla ilgili bilgisi olmadığını belirterek, emniyeti adres olarak gösterirken, Emniyet Müdürü Ömer Sağırkaya, basın mensuplarının telefonlarına çıkmadı.
Işık, Başbakan Mesut Yılmaz'ın yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na verdiği yazılı soru önergesinde, söz konusu iddiaların araştırılmasını istemişti.
Işık "Van'da bir taksi şoförünün cep telefonu kullanmasına" dikkat çektiği önergesinde şu sorulana yanıt istemişti:
"Belirtilen durak ve cep telefonuyla, Yeşil de dahil kimler konuştu? Bu şahıs gerçekten taksici mi, yoksa Yeşil'in de içinde bulunduğu birçok faili meçhul cinayete adı karışanlardan biri mi? Ve bu cep telefonu kimin adına kayıtlıdır?"