The Others "Yıkılmadım ayaktayım"

"Yıkılmadım ayaktayım"

25.09.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Yıkılmadım ayaktayım"

Yıkılmadım ayaktayım

       UYUŞTURUCU kullandığı yolundaki ihbar sonucu önceki gün gözaltına alınan sanatçı Mahsun Kırmızıgül, dün çıkarıldığı savcılık tarafından serbest bırakıldı. Kırmızıgül "Beni yıpratmak isteyenlere şunu söylüyorum: Yıkılmadım ayaktayım" dedi.
       Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na dün sabah saatlerinde Hilmi Topaloğlu'yla gelen Kırmızıgül, savcı Hacı Ali Beşpınar'a ifade verdi. İfadesinin ardından serbest bırakılan Kırmızıgül yaptığı açıklamada, "Ben bu piyasanın dışında yaşıyorum. Annemin bana vasiyeti vardı. Ona ağzıma içki ve uyuşturucu koymayacağıma dair söz verdim. En çok da buna üzülüyorum" dedi.
       Mahsun Kırmızıgül, "Dün gece asılsız bir ihbar yapılmış. O sırada film çekimindeydim. Olayı öğrenince emniyete gittim. Kendi isteğimle kan ve idrar testi yaptırdım. Evim ve işyerimde aramalar yapıldı. Bir şey bulunamadı" dedi.
       Kırmızıgül, kendisini ihbar edeni tanımadığını belirterek Milliyet'e şunları söyledi:
       "Bu, bir komplo. Beni sanat olarak yıkamayanlar, her halde bu tip iftiralara başvurmaya başladı. Yarın bana başka iftiralar da atabilirler. Beni şikayet eden adamın adını söylediler ama aklımda kalmadı. Çok garip bir adı var. Uzun yıllar yurtdışında bulunmuş. Yurtdışında uyuşturucudan 4 sene yatmış bir adammış. Bu olayda beni üzen şu oldu: Yarın öbürgün, her iftira atan insan yüzünden ben savcı karşısına mı çıkacağım?
       Üç gün içinde beni bir savcı daha bekliyor. Nedeni de şu: Erzincan'dan adamın biri çıkmış demiş ki, `Yıkılmadım' ve `Belalım' benim şarkım. 5-10 gün içinde başka bir savcının karşısına çıkacağım. Şimdi savcıların canı sıkıldı mı, ikide bir beni çağıracaklar. Birisi ismimi bildirsin yeter ki. Böyle bir şey olur mu? Yargıya sonsuz saygım var. Ama halka malolmuş bir sanatçıyım. Yaptıklarım ortada. Her ihbara itibar edilirse ne olacak?"
       Kırmızıgül, gözaltında kaldığı sürece yaşadıklarını ise şöyle anlattı:
       "Polis beni aradığı zaman Çatalca'da film setindeydim. Atladım, geldim. İfademi aldılar. Bana dediler ki, `Bu insanları tanıyor musun?'. Yok dedim. Benimle birlikte birkaç insanın daha adı verilmiş. Onları da tanımadığımı söyledim. Polis, bana `Uyuşturucu kullanıyor musun?' deyince kızdım. Sinirlerim bozuldu. Uyuşturucunun kokusu bile yanımdan geçmez. Çünkü, uyuşturucuya karşıyım.
       Bunları söyledikten sonra dedim ki, bazı gazeteler yazar. Kırmızıgül, uyuşturucu nedeniyle polisce gözaltına alındı. Beni lütfen bir Adli Tıp Kurumu'na gönderin dedim. Kanımı, idrarımı alın. Ona göre tahlillerim çıksın. Çünkü ben biliyorum ki, nikotinin izi dahi yok bende. Gece 02.00 sularında Adli Tıp'a gittik. 03.00 gibi de çıktık. Sonra Prestij Müzik'e gittik. Savcı emir verdiği için evim de arandı. Ben kendime güveniyorum. Sağlam adamım. Buyrun, Prestij'i de, evimi de arayın. Benim evimde benden başka yaşayan iki kişi daha var. Kardeşim ve müzik yönetmenim Yıldıray Gürgen. Bekar yaşayan bir insanım. Onları yataktan kaldırıp, arama yapıldı.
       Sonra emniyete döndük. Adlı Tıp'tan da raporlar geldi. Dediğim gibi nikotin bile çıkmadı kanımda. Sabahleyin de savcının karşısına çıktım. Hayatımda ağzıma alkol, sigara almamış, halen İTÜ'de okuyan, istikbali olan bir insanım dedim. Sonunda serbest bırakıldım."
       Mahsun Kırmızıgül, kendisini ihbar eden hakkında dava açmayacağını söyledi. Kırmızıgül, "Onu Allaha havale ediyorum. Benimle kim uğraşıyorsa Allahından bulsun" diye konuştu.