The Others Yine masal anlattılar

Yine masal anlattılar

03.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yine masal anlattılar

Yine masal anlattılar


Hakim karşısına çıkan Adnan Hoca ve 'ekibi', "Atatürkçü, laik ve milliyetçi" olduklarını iddia edip ekledi: Biz komünizmle savaştık!


       "Çete kurmak" ve "Tehditle menfaat sağlamak" suçlarından hakkında 18 yıl ağır hapis istenen, "Adnan Hoca" lakaplı Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 36 sanıklı davada, Oktar ve Fırat Develioğlu dışındaki beş sanık tahliye edildi.
       Duruşmada sanıklar, Atatürk ve O'nun ilkelerine bağlılıklarını dile getirirken, komünizmle mücadele ettiğini söyleyen Oktar, "Bölücü düşünceyi tam anlamıyla mağlup ettik" iddiasında da bulundu.

Altaylı da izledi

       İstanbul 1 No'lu DGM'de dün görülen duruşmaya, bir önceki celseye katılmadıkları için ifadeleri alınmayan 15 tutuksuz sanık ile Oktar'ın da aralarında bulunduğu tutuklu yedi sanık geldi.
       Müştekilerden Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar'ı avukatı Uğur Önder temsil ederken, yine müştekiler arasında yer alan gazeteci Fatih Altaylı da kısa bir süre duruşmaya katıldı. Uluslararası Af Örgütü'ne bağlı üç kişilik İtalyan heyet de davada gözlemci olarak hazır bulundu.

Önce dua, sonra...

       Duruşma başında, sanık sıralarına oturur oturmaz gözlerini kapatıp dua ettiği gözlenen Oktar, sözlerine kimseye düşman olmadığını ve herkese hakkını helal ettiğini belirterek başladı.
       Oktar, "Bölücü komünizmin bataklığından ileri bir çalışma ile kurtulmadıkça, komünizmle mücadelede adli tedbirlerin yeterli olmayacağına inanıyorum" dediği sözlerini de şöyle tamamladı:
       "Atatürkçü, laik, milliyetçi, devletini savunan bir yazarım. Her zaman olduğu gibi yüce devletimin hizmetindeyim."

İmam, bacı ve milliyetçi

       İlk defa savunmalarını yapan tutuksuz sanıklar da, örgüte üye olmadıklarını ve emniyette işkence gördüklerini iddia etti.
       Sanıklardan, Oktar'ın seks çetesinde "İmam bacı" olduğu ileri sürülen Hatice Tijen Öztemir, "Ailem beni vatanına, milletine bağlı, Atatürk ilkelerinden taviz vermeyecek bir şekilde yetiştirdi" diye savunma yaptı. Hacettepe Tıp Fakültesi'nde doktor olan tutuksuz sanıklardan Muhammet Cihat Gündoğdu da, Oktar'ın kitaplarını bundan dört yıl önce okumaya başladığını belirterek, "Bir mason geçmişim olduğu doğrudur. Ancak hayat görüşüme ters düştüğü için daha sonra ayrıldım" dedi.

Ağar'ı şahit gösterdiler

       Örgütün siyasilerle bağlantısını sağladığı iddia edilen DYP üyesi tutuksuz sanık Ersin Alacadağ, politikacılara şantaj yapmadığını ifade ederek, buna şahit olarak müştekilerden DYP Milletvekili Calal Adan ve Elazığ Bağımsız Milletvekili Mehmet Ağar'ı gösterdi.
       Alacadağ, "Sayın Celal Adan'la aynı partide görev yaptım. Yaklaşık 10 yıldır ailece görüşürüz. Sayın Mehmet Ağar'la ise telefonda birçok kez sohbet ettim. Benim şantaj yapmayacağımın en yakın şahitleri kendileridir" diye ifade verdi. Aralarında mankenlerin de yer aldığı erkek sanıklar ise, örgütün cinsel yapılanmasıyla ilgili olarak, "Bizim gönül ilişkilerimiz olabilir" şeklinde savunma yaptı.
       Tutuklu sanıklardan Emre Nil, Halil Hilmi Müftüoğlu, Hasan Basri Güner, Ferhat Terkoğlu ve Timur Ayhan'ın tahliyesine karar veren mahkeme heyeti, evliliğe hazırlanan Adnan Hoca da dahil diğer sanıkların tutukluluk durumunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.