The Others YÖK taslağı hazırlanıyor

YÖK taslağı hazırlanıyor

31.12.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

YÖK taslağı hazırlanıyor

YÖK taslağı hazırlanıyor

YÖK Başkanı Kemal Gürüz, YÖK yasa tasarısında bazı değişiklikler getirmeyi amaçlayan önerileri önceki gün Bakanlar Kurulu'na anlattı. Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Ahad Andican, henüz ortada taslak olmadığını belirterek, "Bunlar yalnızca YÖK'ün, YÖK yasasıyla ilgili düşüncelerini içeren dökümanlar" dedi.
Eğitim reformunun yükseköğretimle tamamlanması gerektiğini belirten Andican, "YÖK tarafından açıklanan öneriler taslak haline getirilecek ve daha sonra görüşülecek. Tasarının üniversitelerde de tartışılmaya açılması gerekiyor" dedi.
Öte yandan, üniversiteler YÖK'ün değişiklik önerileri içinde bulunan torba bütçe uygulamasını bekliyor. YÖK yetkilileri, torba bütçenin 15 üniversiteden oluşan pilot uygulamayla başlayacağını ve hedefin, üniversitelerin mali konularda etkinliğini arttırmak ve dolayısıyla da yükseköğrenimde kaliteyi yükseltmek olduğunu söylediler.
Torba bütçe uygulaması hazırlanırken pilot üniversiteleri kuruluş yılına göre seçebileceklerini belirten YÖK yetkilileri, şimdi, herhangi bir kriter belirlemediklerini ancak değişik özellikteki üniversiteleri bir araya getirmeye çalışacaklarını belirttiler. Torba bütçe uygulaması ile üniversiteler mali kaynakların kullanımında daha bağımsız hareket edebilmeleri öngörülüyor.