The Others Yunanistan tatbikattan çekildi

Yunanistan tatbikattan çekildi

23.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan tatbikattan çekildi

Yunanistan tatbikattan çekildi


‘Türkler uçaklarımızı taciz ediyor’ diye NATO’ya başvurdu. Olumlu yanıt alamayınca çekildiğini açıkladı


       Yunanistan NATO’nun Ege’deki “Destined Glory" tatbikatından çekildiğini açıkladı. Tatbikat sırasında Türk savaş uçaklarının kendi uçaklarını taciz ettiği iddiasıyla, NATO’ya başvurup tatbikatın durdurulmasını isteyen Yunan hükümeti, bu isteğine olumlu cevap gelmeyince çekilme kararı aldığını açıkladı.

       Bu akşam geri dönecekler
       Atina’nın NATO’da ender görülen “tatbikattan çekilme kararı" çerçevesinde, Balıkesir’de konuşlu bulunan ve son günlerde tatbikata katılmayan altı F - 16 tipi uçak, Eskişehir hava üssünde tatbikata katılan Yunan kurmaylar ile Saroz Körfezi’ne çıkarma yapan Yunan karagücü ve iki Yunan savaş gemisi bu akşama kadar Yunanistan’a dönecek.

       Ankara - Atina hattında kriz
       Yunan savaş uçaklarının NATO tatbikatına, Ege’de antlaşmalar gereği silahsızlandırılmış bulunan Limni adası üzerindeki hava koridorunu kullanarak katılmasına itiraz eden Türkiye’ye rağmen, Yunan tarafının bu güzergah üzerinde uçmaktaki ısrarı, Ankara ile Atina arasında önceki gün kriz yaratmıştı. Türkiye kriz nedeniyle hava sahasını Yunanistan’dan gelecek savaş uçaklarına kapatmıştı. Atina ise bu gelişmeye tepki olarak Brüksel’deki NATO merkezine başvurarak tatbikatın durdurulmasını istemişti.