The Others Yunanistan terörist listesine alınsın

Yunanistan terörist listesine alınsın

27.06.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

Yunanistan terörist listesine alınsın

Yunanistan terörist listesine alınsın

GENELKURMAY Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Kurmay Albay Hüsnü Dağ, Yunanistan ve Suriye'nin PKK'ya verdiği desteğin belgelendiğini belirterek, "Yunanistan teröre destek veren ülkeler arasına alınmalıdır" dedi.
Yerli ve yabancı gazetecilere Diyarbakır'da sınır ötesi operasyon hakkında brifing veren Dağ, iki helikopterlerimizin düşürüldüğü füzeleri kullanan militanların Suriye ve Yunanistan işbirliğiyle eğitildiğini kanıtladıklarını açıkladı. Dağ, "SA - 7B füzelerini kullanan militanlar, Yunanistan'ın Adriyatik kıyısında eğitim gördü. Daha sonra Yunanistan'dan Şam'a, oradan da Kuzey Irak'a geçtiler. Yedi kişi oldukları bilinen bu kişiler füzeleri Şam'da teslim alıp Zap kampı çevresinde kullandı" diye konuştu.
Brifingte, bir Yunan subayının Kuzey Irak'taki çatışmalarda ölü ele geçirildiği, iki Yunan subayının da halen Kuzey Irak'ta olduğunun tespit edildiği de vurgulandı.
Yunanistan'ın emekli ve halen görevdeki subaylarının, PKK'ya eğitim desteği verdiğinin uzun süreden beri bilindiğini vurgulayan Dağ, şunları kaydetti:
"Bir albay Kuzey Irak'taki faaliyetlerindeki başarısı gerekçe gösterilerek tümgeneralliğe yükseltilmiştir. Ayrıca Nisan 1997'de PKK'ya para toplamak için hazırlanan ve Yunanistan'da duvarlara asılan afişlerde `Ege ve Kıbrıs'ta zafer Kürdistan dağlarından geçer' denilmektedir. Bunlar teröre verilen desteğin açık göstergesidir."
Dağ, Suriye - PKK ilişkileri konusunda da şunları söyledi:
"Suriye bölücü eşkıya başını Şam'da barındırmaktadır. Şam - Lübnan - Bekaa yolculuklarında yanına eskort vermektedir. Bekaa'yla iletişim kolaylığı sağlamaktadır. Evinde korumasını yapmaktadır. Her türlü silah ve mühimmat yardımı PKK'dan esirgememektedir."
Brifingte, 14 Mayıs 1997'de başlayan "Çekiç Harekatı"nda PKK'ya verdirilen toplam kaybın üç bin 225 olduğu, 113 şehit verildiği, 325 erin de yaralandığı belirtildi. Kara birliklerinin büyük kısmının Türkiye'ye döndüğü, ancak Irak Kürdistan Demokratik Partisi Lideri Mesut Barzani'nin talebi üzerine topçu birliklerinin ve helikopter desteğinin bölgedeki konumunu koruduğu da vurgulandı.
Brifingin ardından gazetecilere sağ olarak ele geçirilen ya da teslim olan teröristlerle röportaj olanağı sağlandı. Sayıları 20'yi bulan PKK'lı teröristlerin altısının Suriyeli olması dikkati çekti. Cihan adlı 16 yaşındaki militan, ülkesinin Hatay ve İskenderun'u geri alma hayallerine kapılarak PKK'ya katıldığını söyledi.