Gündem THK’da beş kişiye rüşvet tutuklaması

THK’da beş kişiye rüşvet tutuklaması

01.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kurumu’nda (THK), “Rüşvet ve suç gelirlerini aklama” iddiasıyla gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilen 7 kişiden, aralarında Kurum Başkanı Osman Yıldırım ile oğlu Emre Yıldırım’ın da bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

THK’da beş kişiye rüşvet tutuklaması

Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği’nde sorgulanan Osman Yıldırım, ifadesinde şunları söyledi:
“Ben herhangi bir Şekilde rüşvet almadım, rüşvet alındığına şahit olmadım. Türk Hava Kurumu’nda çalışmalarım sabote edilmeye çalışmaktadır, başarılarım gölgelenmek istenmektedir. Bahsi geçen Gökçen Havacılık Şirketi, THK’nın şirketidir.
Biz Sağlık Bakanlığı’nın ihalesine katılarak helikopter aldık. Burada herhangi bir kimseden rüşvet anlaşmamız olmadı yahut bize ödenen bir para yoktur. Benim mal varlığımda da herhangi bir artış söz konusu değildir. Benim kendi birikimlerim vardır. Ev alırken de kredi kullandım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum.”
Mahkeme, ifadelerinin ardından Yıldırım ve oğlu Emre Yıldırım ile diğer şüpheliler Hakan A., İrfan Y. ve Şafak Ş.’nin tutuklanmasına karar verirken, şüpheliler F.V.Y ve A.Y.K’yı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Adli kontrolle bırakılan şüphelilere her hafta karakola imza verme şartı getirildiği belirtildi.

Dosyadaki iddialar
Öte yandan, soruşturma dosyasında çarpıcı tespitlere yer verilmişti. Dosyada, THK’nın bir süre önce yabancı bir helikopter firmasından 6 adet helikopter alımı gerçekleştirdiği, alım sonrası THK’nın, bu firmaya helikopterlerin bedelini ödediği ileri sürülmüştü. Bu satışın ardından helikopter firmasının ayrıca, farklı bir Türk firmaya, “aracılık hizmeti” adı altında bir ödeme daha gerçekleştirdiği iddia edilmişti. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan THK Başkanı Osman Yıldırım’ın oğlu Emre Yıldırım’ın da bu kapsamda gözaltına alındığı öne sürülmiştü.