Gündem THK’ya 3 milyon dolar değerinde deri bağışı

THK’ya 3 milyon dolar değerinde deri bağışı

16.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk Hava Kurumu’na (THK) yaklaşık 3 milyon dolar değerinde kurban derisi bağışlandı.

THK’ya 3 milyon dolar değerinde deri bağışı

THK Genel Başkanı Kürşat Atılgan, yaptığı açıklamada, 2012 yılında çıkan kanunla kurumun daha önce kurban derisi toplamadaki imtiyazının kaldırıldığını, herkesin deri toplayabildiğini belirtti.
Geçmişte THK liderliğinde toplanan derilerin Kızılay, Çocuk Esirgeme Kurumu ve Diyanet Vakfı gibi paydaşlarla paylaşıldığını, toplanan derilerin yaklaşık yüzde 40’ının THK’ya kaldığını anlatan Atılgan, şöyle devam etti:
“Terör örgütleri, geçen sene büyük bir kalkışmayla Türk milletine büyük bir acı yaşatan FETÖ, bu kurban derilerinden elde ettiği paraları Türkiye aleyhine kullanacak bazı örgütler bundan faydalandı. O nedenle bayram öncesi milletimize bu konunun önemini hatırlattık. Dini bir vecibe yerine getirirken günah işlenebilecek bir şekilde birilerinin eline geçmesini engelleyen bir tutum sergilemek lazım, o nedenle kime vermesi gerektiğini iyi bilinmesi, makbuz karşılığı verilmesi gerektiğini, bunlar içinde de bu işe en layık olanın THK olduğunu söyledim. Bu milletimiz tarafından karşılık buldu.
Çok değişik dernekler, vakıflar deri topluyor. THK 2,5-3 milyon dolarlık bir deriyi toplayabiliyor. Bu yıl da yaklaşık 3 milyon dolar değerinde deri toplandı. Önemli şeylerden biri milletle olan temas ve gönül bağını devam ettirmek. THK bütçesi içinde derinin payı düşük ama milletle temas, milletle gönül bağını devam ettirmek önemli oldu. Önümüzdeki yıllarda kendimiz bölgelerde toplayıp, tuzlayıp, depolayıp biraz daha mamur hale getirdikten sonra satmayı planlıyoruz. O zaman 3 milyon dolarlar olmayacak belki de 10 milyon dolarlarda gelire yaklaşacağız.”