Gündem THY’den küçük Lizzy’e anlamlı sponsorluk

THY’den küçük Lizzy’e anlamlı sponsorluk

08.08.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dev sponsorluk anlaşmaları yapan THY, hastalığı sebebiyle görme yetisini kaybedecek küçük kız ve ailesinin Roma seyahatinin biletlerini karşılayacak

THY’den küçük Lizzy’e anlamlı sponsorluk

Türk Hava Yolları (THY), daha 5 yaşındayken ‘Usher sendromu Tip 2’ hastalığı teşhisi konulan ve görme yetisini birkaç sene içerisinde kaybedecek küçük kızın hayallerini gerçeğe dönüştürmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

ABD’nin Ohio eyaletinde yaşayan 5 yaşındaki Elizabeth “Lizzy” Myers’a, işitme ve görme kaybına neden olan genetik ‘usher sendromu’ teşhisi konmuştu. 5 ila 7 yıl içinde özellikle geceleri ciddi görme bozukluğu yaşayacak olan Lizzy’e ailesi görme yetisini kaybetmeden önce ‘görülmesi gereken yerler’ listesi hazırladı.

Ailece gidecekler

ABD basınında çıkan haberler sayesinde durumdan haberdar olan THY Genel Müdürü Tuncay Emiroğlu, kızın hikayesinden etkilenerek ailece gidip görmek istedikleri ülkeye bedava gidiş-dönüş uçak bileti vermeyi teklif etti. Lizzy’nin babası Steve Myers, tercihlerini İtalya’nın başkenti Roma’dan yana kullandıklarını belirterek, ‘Eşimin ailesi İtalyan ve biz Katolik bir aileyiz. Bu yüzden tercihimizi Roma’dan yana kullandık’ dedi.

Haberin Devamı

Tuncay Emiroğlu da aileye verdikleri destekle ilgili, “Dünyayı bir daha görme ihtimali olmayan küçük bir kıza yardımcı olmak istedik” dedi.