Gündem THY teknisyeni son yolculuğuna uğurlandı

THY teknisyeni son yolculuğuna uğurlandı

18.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Uçağın bakımını yaparken kanattaki flapa sıkışarak hayatını kaybeden uçak teknisyeni Tuna Beken’in cenaze törenine Türk Hava Yolları yöneticileri de katıldı

THY teknisyeni son yolculuğuna uğurlandı

Türk Hava Yolları’nda uçak teknisyeni olarak çalışan ve önceki gün bakımını yaptığı Boeing 777-300 ER tipi uçağın kanatlarındaki flap adı verilen bölüme sıkışarak yaşamını yitiren Tuğrul Tuna Beken (37) için dün Büyükçekmece Küba Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Beken’in ailesi, iş arkadaşları ve THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ile THY Genel Müdürü Temel Kotil de katıldı.
Cenazade Beken’in Beken’in kuzenlerinden Didem Koryürek, olayda ihmal olduğunu düşündüklerini belirterek, “Tuna bize sık sık çalışma saatlerinin çok uzun olduğundan bahsediyordu.” dedi.
‘Şartlar belli’
Cenazeye katılan THY Genel Müdürü Temel Kotil de yaşanan olayı detaylı olarak bilmediğini ifade ederek, “Allah rahmet eylesin. Üzgünüz. Çok değerli bir insandı. Allah anne babasına sabır versin” dedi. Ailenin ihmal ve uzun çalışma saatlerine ilişkin iddialarına soruya ise Kotil, “Doğru değil o. Teknik A.Ş. marka bir kuruluşumuz. Hem teknikte teknisyenler olsun, hem pilot hostesler olsun operasyondaki arkadaşların çalışma şartları bellidir” diye konuştu. Cenaze namazının ardından Beken’in cenazesi Büyükçekmece’deki Güzelce Mezarlığı’na defnedildi.

Haberin Devamı

Konsere gidecekti
Kuzenini, ‘Görüp görebileceğiniz en içten insanlardan biriydi’ diye tanımlayan Didem Koryürek, “Birsen Tezer hayranıydı. Birsen Tezer şarkıları için ‘Benim yalnızlığımın şarkıları’ derdi. Konserine de bilet almıştı, fakat gidemedi”
dedi.

Yazarlar