Gündem THY uçağı İstanbul'da zorunlu iniş yaptı

THY uçağı İstanbul'da zorunlu iniş yaptı

05.08.2014 - 19:19 | Son Güncellenme:

THY'nin Milano uçağı, kabin basıncındaki arıza nedeniyle, kalktıktan sonra zorunlu iniş yaptı.

THY uçağı İstanbulda zorunlu iniş yaptı

Türk Hava Yolları'nın ( THY ), Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan kalkan Milano uçağı, teknik arıza nedeniyle havadan geri döndü ve Atatürk Havalimanı'na zorunlu iniş yaptı.

Haberin Devamı

THY'nin İstanbul-Milano seferini yapacak olan TK1901 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi "Manisa" adlı yolcu uçağı, saat 13.00'te Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan havalandı.

Ancak uçakta kalkışından kısa bir süre sonra kabin basıncı arızası meydana geldi. 96 yolcu taşıyan uçağın kaptan pilotu, Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi ile irtibata geçerek arızanın bilgisini verdi. Arıza yapan uçağın kaptan pilotu ile trafik kontrolörünün arasındaki konuşmalar şöyle geçti:

- Pilot: "Alçalmak istiyoruz, kabin tazyiki boşaldı"

- Kontrolör: "Efendim, herhangi bir talebiniz var mı bizden? 8 bine (feet) devam ediyorsunuz, 05 için hazır olduğunuzda ikaz edin"

YOLCULAR BAŞKA UÇAKLA MİLANO'YA GİTTİ

THY uçağı, saat 14.26'ta Atatürk Havalimanı'na sorunsuz şekilde iniş yaptı. Uçağın inişi kameralara da yansıdı. Uçak bakıma alınmak için THY Teknik Hangarları bölgesine çekilirken, yolcular da THY'nin başka bir uçağı ile Milano'ya gönderildi. (Murat ÇAKIR / DHA)