Gündem THY uçağına yine bomba ihbarı!

THY uçağına yine bomba ihbarı!

17.04.2015 - 12:05 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Basel seferini yapan yolcu uçağı, tuvaletinde, bomba olduğuna ilişkin not bulunması üzerine geri dönerek, Atatürk Havalimanı'na indi. İhbar asılsız çıktı. Yaşanan durum ise oldukça dikkat çekici. Çünkü son dönemde aynı olay 3.kez yaşandı. Notları kimin bıraktığı ise merak konusu.

THY uçağına yine bomba ihbarı

Alınan bilgiye göre, öğle saatlerinde Atatürk Havaimanı'ndan İsviçre'nin Basel kentine hareket eden, 151 yolcuyu taşıyan uçağın tuvaletinde, "uçakta bomba var" yazılı not bulundu.

Haberin Devamı

Kabin ekipleri, durumu kaptan pilota bildirdi. Kule ile irtibata geçen kaptan pilot, İstanbul'a dönüş için izin istedi. İznin verilmesinin ardından Bulgaristan hava sahası üzerindeki uçak, İstanbul'a geri döndü.

Atatürk Havalimanı'na inen uçak, apronda güvenli bir alana çekildi. Bomba prosedürü uygulanan uçağın çevresinde emniyet tedbirleri alındı. Yolcular uçaktan indirilerek terminale götürüldü. Yapılan aramada ihbar asılsız çıktı.

DAHA ÖNCE DE NOT BULUNMUŞTU

30 Mart'ta Türk Hava Yolları’nın İstanbul’dan Sao Paulo’ya giden uçağının tuvaletinde bomba notu bulununca, pilot kalkışından 5 saat sonra Kazablanka’ya acil iniş yapmıştı. Uçakta yapılan aramada olumsuz bir duruma rastlanmamıştı.

29 Mart'ta ise İstanbul-Tokyo seferini yapan THY uçağı, tuvalette bulunan C4 Kargo yazısı nedeniyle Atatürk Havalimanı’na geri dönüş yapmıştı. Yine olumsuz bir duruma rastlanmamıştı.

Haberin Devamı