Ankara Ticaret Ve Sanatın Buluştuğu Platform

Ticaret Ve Sanatın Buluştuğu Platform

27.10.2017 - 15:42 | Son Güncellenme:

.

Ticaret Ve Sanatın Buluştuğu Platform

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen "Ankara Uluslararası Öğrenciler Akademisi-2" projesi başarıyla tamamlandı. Proje kapanış toplantısı, sertifika töreni ve "Anadolu’nun Sırlı Sesi Müziğiyle Ankara" kitabının lansmanı Hilton Garden Inn’de gerçekleştirilecek.
Türkiye’de bulunan 108 bin uluslararası öğrenciden yaklaşık olarak 14 binden fazlası Ankara’da ikamet etmektedir. Ankara Kalkınma Ajansı, dünyanın dört bir yanından gelen bu öğrencilerin Türkiye’de bulundukları sürede Türkiye’yi sosyal ve kültürel özümsemelerinin yanı sıra, var olan ticari faaliyetlerden de haberdar olmalarını sağlamak adına Ankara’da faaliyet gösteren bir iş adamları derneği ile işbirliği yaptı. Projede özellikle Ankara’nın ticaret hacmi, potansiyelinin tanıtılması ve olası işbirlikleri üzerinde duruldu.
Ankara Kalkınma Ajansından yapılan açıklamada, ihracatın en önemli bileşenlerinden biri olan ticaret yapılacak olan ülkeyi tanıma, o ülkenin ticaret kültürüne vakıf olma, ticari çevre ve ticaret yapılacak ülke dilini konuşma gibi yetkinliklere hakim olabilen dış ticaret uzmanlarının yetişebilmesi olduğu vurgulanarak, "Bu uzmanların yetişmesi çok uzun yılları bulabilmektedir. Buna rağmen Türkiye’de okuyan uluslararası öğrenciler bu özelliklerin büyük bir kısmına vakıftırlar. Proje vesilesi ile bu donanımlara ilaveten ihtiyaç duydukları uygulamalı ve teorik, teknik dış ticaret bilgisi edinmeleri sağlanmıştır. Ülkemizde ihracat için belirlenmiş olan 2023 hedeflerine ulaşması noktasında ciddi katkılar sağlayacak bu tarz projelerin yaygınlaşması ehemmiyet arz etmektedir" denildi.
Kursiyerlerin mensup olduğu ülkeler ise şu şekilde:
"Somali, Kenya, Çad, Moritanya, Kazakistan, Tayland, Sri Lanka, Benin, Pakistan, Fildişi Sahili, Hollanda, Tanzanya, Bosna-Hersek, Çin, Gürcistan, Mali, Uganda, Hindistan, Kanada, Bangladeş, Demokratik Kongo, Etiyopya, Kamerun, Fas, Sudan, Zimbabve, Filistin, Gana, Afganistan, Fransa, Suriye, Suudi Arabistan, Senegal, Mısır, Tacikistan, Özbekistan."
Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifika töreni düzenlenerek katılım belgelerinin verileceği de belirtildi.

"Anadolu’nun Sırlı Sesi Müziğiyle Ankara" kitabının lansmanı
Yapılacak olan organizasyonda “Anadolu’nun Sırlı Sesi Müziğiyle Ankara” kitabının lansmanı da yapılarak, kitabın hazırlanmasında önemli rol alan akademisyen-yazarlar da konuşma yapacaklardır. Ayrıca kitapta yer alan birkaç türkünün icra edilmesi ile organizasyon sona erecek.

Yazarlar