Ankara Tika'dan Kazakistanlı Eğitimcilere Destek

Tika'dan Kazakistanlı Eğitimcilere Destek

16.05.2017 - 12:22 | Son Güncellenme:

.

Tikadan Kazakistanlı Eğitimcilere Destek

TİKA, Zeytinburnu Polis Kongre ve Eğitim Merkezi’nde “Kazakistan Cumhuriyeti Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi” gerçekleştirdi.
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde 2012 yılında başlatılan, “Kazakistan Cumhuriyeti Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi” programı bu yılda 24 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Program, TİKA’nın özellikle Orta Asya ülkelerine yönelik sürdürdüğü ve teknik kapasiteyi geliştirmeyi amaçlayan çalışmalar arasında önemli bir yer tutuyor. Bu çerçevede düzenlenen programın açılışı Zeytinburnu Polis Kongre ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış programına katılan Orta Asya Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, Türkiye ile Kazakistan arasındaki ilişkilerin temelinde iki kardeş halkın paylaştığı ortak değerlerin bulunduğunu, ortak tarih, kültür, köken ve dil gibi değerlerin iki ülkeyi birbirine bağladığını belirtti. Programa iştirak edecek eğitimciler ve onların öğrencilerinin iki ülke arasındaki dostane ve yakın ilişkilerin daha ileri götürülmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.
Bu yıl altıncısı düzenlenen programa, 2012-2016 yılları arasında farklı branşlardan 350’ye yakın öğretmen ve okul yöneticisi iştirak etti. İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 5 ayrı meslek lisesinde uygulanan programa kardeş ülke Kazakistan’dan; turizm ve aşçılık, bilgi işlem ve programlama, tarım, mesleki eğitimde yönetim, ilkokul eğitimi branşlarında 50 öğretmen ve 2 yönetici olmak üzere toplam 52 kişi katıldı. Eğitim programının Bilgi-İşlem ve Programlama bölümü, Bağcılar Abdurrahman ve Nermin Bilimli Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Turizm ve Aşçılık bölümü Zeytinburnu M. İhsan Mermerci Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Tarım bölümü Üsküdar Selimiye Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde, Mesleki Eğitimde Yönetim bölümü Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, İlkokul Eğitimi bölümü Fatih Beyazıt Ford Otosan İlkokulu’nda gerçekleştirildi.
İki haftalık programın ardından düzenlenen törenle katılımcılara sertifikaları verildi. Kazak eğitimciler, TİKA’nın kendilerine sağladığı bu imkandan büyük memnuniyet duyduklarını ve teşekkür ettiklerini, verilen eğitimin mesleki kariyerlerinde önemli bir yeri olduğunu ifade ettiler.