Ankara Tika, Kosova'da Kadın İstihdamını Destekliyor

Tika, Kosova'da Kadın İstihdamını Destekliyor

20.05.2017 - 12:14 | Son Güncellenme:

.

Tika, Kosovada Kadın İstihdamını Destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kosova’da kadınların meslek sahibi olmalarını ve ekonomide kadın istihdamının arttırılması çalışmalarını gerçekleştirmeye hız kesmeden devam ediyor.
TİKA, Kosova’nın tarihi şehirlerinden biri olan Gilan’da Türk ve Arnavut kardeşliğini geliştirmek ve kadınların meslek sahibi olmalarını sağlamak amacıyla 2012 yılında kurulan Gilan Kültür Derneği bünyesinde düzenlenmesi planlanan dikiş kurslarına dikiş makineleri ve ekipman desteğinde bulundu.
Söz konusu proje ile kadınların meslek sahibi olmaları, aile ekonomilerine destek sunmaları ve bölgede kadın istihdamının arttırılması hedefleniyor. TİKA‘nın katkılarıyla açılan dikiş atölyesinde düzenlenen kurslara çok sayıda kadın ilgi gösterdi. Dikiş atölyesinin açılış törenine Kosova Sağlık Bakanı Yardımcısı Kadir Hüseyin, Gilan Kültür Derneği Başkanı Filiz Sllamniku, TİKA Priştine Koordinatör Yardımcısı Fulya Aslan, çok sayıda davetli ve kursiyer katıldı.
Gilan Kültür Derneği Başkanı Filiz Sllamniku, kursun açılması konusunda sağladıkları desteklerden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini sunarak, kursa katılan bir grup Kosovalı kadının da Türkiye’nin Karabük ilinde meslek eğitimi gördüklerini ifade etti. Dikiş kursunun başladığı, Eylül ayından itibaren 180 kadının eğitim aldığını ifade eden Sllamniku, kurslara katılan kursiyerlerden bazılarının kendi atölyesini açtığını, bazılarının ise bölgedeki mevcut atölyelerde çalışmaya başlayarak iş ve meslek sahibi olduğunu kaydetti.
Açılışın ardından kursiyerler tarafından tasarlanan ve hazırlanan kıyafetler Gilan Belediye Kültür Merkezinde sergilendi.