Gündem TİKKO’dan HES’e bombalı saldırı

TİKKO’dan HES’e bombalı saldırı

03.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde özel bir şirkete ait HES’i basan bir grup TKP/ML TİKKO militanı, çalışanları silah tehdidi ile etkisiz hale getirdikten sonra santralin ana kumanda merkezine 30 kilo bomba yerleştirip, uzaktan kumanda ile patlattı.

TİKKO’dan HES’e bombalı saldırı


Ovacık’ta bulunan özel bir firmaya ait HES’e önceki gün saat 20.40 sıralarında gelen TKP/ML TİKKO üyesi oldukları belirtilen silahlı 8 kişi, 10 kişiden oluşan özel güvenlik görevlileri ve işçileri silah tehdidi ile santral dışına çıkardı. Daha sonra HES’in ana kumanda merkezinin bulunduğu ana binaya yanlarında getirdikleri iki piknik tüpü içinde 15’er kiloluk toplam 30 kilo bombayı yerleştiren TİKKO’cular, uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.
Elektrik üretimi durdu
Patlamada ölen ya da yaralanan olmazken, bombanın patladığı binada büyük hasar meydana geldi. HES’in ana kumanda merkezinin zarar görmesi nedeniyle elektrik üretimi de durdu. Jandarma saldırganları yakalamak için operasyon başlattı. Bombalı saldırı düzenlenen HES’e yaklaşık 1 ay önce yine TİKKO’clar tarafından saldırı düzenlenmişti.