Teknoloji Tim Cook, Apple'ın yakında akıllı gözlük piyasaya sürmeyeceğini söyledi

Tim Cook, Apple'ın yakında akıllı gözlük piyasaya sürmeyeceğini söyledi

11.10.2017 - 10:53 | Son Güncellenme:

Apple CEO’su Tim Cook, mevcut artırılmış gerçeklik teknolojisinin gelişmiş bir akıllı gözlük üretmeye uygun olmadığını belirtti. Cook, rakiplerinin "donanım ve yazılımı kontrol etmediği" için Apple'a özellikle güçlü bir konum verdiğini söyledi.

Tim Cook, Appleın yakında akıllı gözlük piyasaya sürmeyeceğini söyledi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple CEO’su Tim Cook, İngiliz gazetesi The Independent’a geniş kapsamlı bir röportaj verdi. Konuşmanın başlıca odak noktası ARKit ve Apple'ın iOS'da bunu nasıl uyguladığıydı. Cook, mevcut artırılmış gerçeklik teknolojisinin gelişmiş bir akıllı gözlük üretmeye uygun olmadığını belirtti.

Cooka'a göre teknoloji yakın gelecekte bu tür giyilebilir ürünleri piyasaya çıkarmaya hazır değil. Bazıları yakında tekrar başlatılabilirken, Google Glass'a son verenlerin yaptığı gibi sorun yaşayacak gibi görünüyorlar.

Apple'ın uzun süredir artırılmış gerçeğin bir parçası olarak akıllı gözlük üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Bu planlar, Apple'ın en azından teknolojiyi denediğini gösteren patent başvuruları tarafından ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı

Cook, The Independent'a verdiği demeçte, "Üzerinde çalışan şirketler hakkında söylentiler ve şeyler var. Açıkçası üzerinde çalıştıklarımız hakkında konuşmuyoruz. Ama bugün, teknolojinin kendisinin kaliteli bir şekilde olması için mevcut olmadığını söyleyebilirim. Ekran teknolojisi gerekli, bunun yanında yüzü tanıma için yeterince çalışmak yapmak büyük güçlük. İlk olma konusunda bir şeyden söz etmiyoruz, en iyi olmak ve insanlara mükemmel bir deneyim sunmak istiyoruz. Şu an piyasada satacağımız herhangi bir şey, memnun kalacağımız bir şey olmazdı. Ne de insanların büyük çoğunluğunun memnun olacağını düşünmüyorum." dedi.

Cook, Apple'ın donanım ve yazılım kontrol eden rakiplerinin sahip olmadığı bir kontrol seviyesinde bir avantaja sahip olduğunu belirtti. Cook, rakiplerinin "donanım ve yazılımı kontrol etmediği" için Apple'a özellikle güçlü bir konum verdiğini söyledi. "Bu, Apple'ın olduğu şey olacak. Bu iki şeyin sunucu tarafında App Store ile entegrasyonu. Bence bu, diğer insanlar için zor olacak." dedi.

Cook, artırılmış gerçeklik teknolojisinin de App Store gibi beklentileri yanıltabileceğini belirtti. Cook, özellikle alışverişin artırılmış gerçeklik teknolojisiyle baştan aşağıya değişebileceğini ifade etti.