Apple Tim Cook, Apple ürünlerinin sadece zenginler için yapılmadığını söyledi

Tim Cook, Apple ürünlerinin sadece zenginler için yapılmadığını söyledi

12.09.2017 - 14:04 | Son Güncellenme:

Başta iPhone X olmak üzere yeni ürünlerini duyurmadan önce Apple CEO'su Tim Cook, çıkarttıkları ürünler hakkında ilginç açıklamalarda bulundu. Cook, Apple ürünlerinin sadece elit insanlar için üretilmediğini söyledi.

Tim Cook, Apple ürünlerinin sadece zenginler için yapılmadığını söyledi

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple'ın bugün Türkiye saatiyle 20:00’de başlayacak büyük etkinliğinde iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus, Apple Watch Series 3 ve Apple TV (2017) gibi yeni ürünlerini kullanıcılara tanıtacak. Yeni iPhone'un ABD’de 1000 doların üzerinde fiyat etiketine sahip olacağı söyleniyor. Apple CEO'su Tim Cook ise, bu konuda hakkında görüşlerini dile getirdi.

Cook'a Apple ürünlerinin yüksek fiyatları sorulduğunda, "Yüksek fiyat diye bir şey yok ve ben bu kelimeleri kullanmayı tercih etmiyorum. Bizden çok daha yüksek marjlara sahip şirketler var. Ürünlerimizin gerçek değeri için fiyatlandırma uyguluyoruz ve en iyi ürünleri yapmaya çalışıyoruz, kalite peşinde koşan diğer insanları küçümsemiyoruz, iş modelimiz budur." dedi.

Haberin Devamı

Tim Cook firmasına ve ürünlerine sıkı sıkıya sarılıyor. Gerçek şu ki, Apple'ın tüm geçmişi, premium fiyatlarla birinci sınıf ürünler satmaya dayandı. Ve elbette bazı şirketler Apple'a kıyasla daha yüksek marjlara sahip olmakla birlikte, Apple'ın gelirinin büyük kısmı ise ürettiği akıllı telefonlardan geliyor. Diğer telefon üreticileri ise Apple'ın son 10 yıl içinde iPhone'la elde ettikleri marjları kıskanıyorlar.

Cook daha sonra Apple'ın ürünlerinin sadece zenginler için olmadığını ileri sürdü ve "Ancak, ürün gamımıza bakarsanız, bugün 300 doların altında bir iPad satın alabilirsiniz. Aynı fiyat skalasında ve hangisini tercih ettiğinize bağlı olarak değişen aralıklarda bir iPhone satın alabilirsiniz. Ve bunlar zenginler için değil." dedi.

Adil olmak için makul bir nokta var. Bazıları Apple'ın zenginler için ürünler üretmediği fikrine kapılmakla birlikte gerçek şu ki Apple son yıllarda iPhone'ları herkes için uygun fiyatlı hale getirmek için daha iyi bir iş çıkardı.

Apple etkinliğini canlı olarak bu akşam sizlere aktaracağız, takipte kalın.