Gündem TIME dergisinin geleceğin liderleri listesinde bir Türk

TIME dergisinin geleceğin liderleri listesinde bir Türk

02.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

TIME’ın hazırladığı ‘Gelecek nesilin liderleri’ adlı haberde, ‘ana akım medyaya meydan okuyan’ Engin Önder ve arkadaşları yer aldı

TIME dergisinin geleceğin  liderleri listesinde bir Türk

ABD merkezli TIME dergisin, Engin Önder isimli Türk gencinin başarısını sayfalarına taşıdı. Derginin ‘Gelecek nesilin liderleri’ başlığı altında yayımlanan haberinde, farklı ülkelerde yaptıkları ‘ilham verici’ işlerle adlarından söz ettiren gençlere yer verildi. 140journos adlı twitter adresiyle ana akım basın organlarında yer almayan haberleri paylaşan Önder ve arkadaşlarının bu çabası ‘Türkiye’nin kurulu medya düzenine bir meydan okuma’ olarak gösterildi.

Haberin Devamı

‘Ocak 2012’den beri olay yerinden, doğrulanmış veriler paylaşan, topluluklar arası haberleşme projesi’ olarak tanımlanan 140journos, Engin Önder, Cem Aydoğdu ve Safa Soydan tarafından kuruldu. Önder, TIME’a verdiği röportajda, ‘projenin ilk olarak Uludere Operasyonu sonrası olayın saatlerce medya organlarında yer almaması üzerine gündeme geldiğini’ ifade etti. Türk basını tarafından ele alınmayan haberleri paylaşma amacıyla yola çıkan gençlerin hesabının, şu anda yaklaşık 57 bin takipçisi bulunuyor.