Ankara Tıp Fakültesindeki "Tüp Bebek Merkezi" Yenilendi

Tıp Fakültesindeki "Tüp Bebek Merkezi" Yenilendi

05.10.2017 - 16:51 | Son Güncellenme:

.

Tıp Fakültesindeki Tüp Bebek Merkezi Yenilendi

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yenilenen "Tüp Bebek Merkezi" açılışını gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Vali Karaloğlu, açılış öncesinde üniversite bünyesinde hizmet veren Teknokent Merkezinde incelemelerde bulunarak, Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Zeki Alagöz'den bilgi aldı.

Tıp Fakültesi Hastanesi H Blok'ta yenilenerek hizmet vermeye başlayan Tüp Bebek Merkezi'nin açılışına Karaloğlu'yla, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Mustafa Ünal, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Başhekimi Bülent Aydınlı ile çok sayıda kurum temsilcisi ve vatandaş katıldı.

Tüp Bebek Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Mehmet Sakıncı, yenilenen tüp bebek merkezinin açılışını yaptıklarını ve fizik koşullarını daha iyi duruma getirdiklerini söyledi.

Başhekim Aydınlı'nın katkısıyla merkezin kısa sürede hizmete girdiğini belirten Sakıncı, "Aylık ortalama 100 tüp bebek hastamız var, bunlarla tedaviye başladık. Buradaki başarı oranımız da iyi ve bu başarı artarak devam ediyor. Transfere giden hastalarımızdaki başarı oranı ise yüzde 50'yi geçmiş durumda." dedi.

Haberin Devamı

Merkezde 4'ü hekim, 3'ü embriyolog olmak üzere toplam 22 kişinin yer aldığını kaydeden Sakıncı, merkezin fizik koşullarının iyileşmesiyle hasta sayılarının da arttığını ifade etti.

Hastanenin Başhekimi Aydınlı ise tüp bebek merkezinin hastane öz kaynaklarıyla ve hastane çalışanlarının desteğiyle açıldığını kaydetti.