Gündem Tırnak kırılmasını önlemek için ipuçları

Tırnak kırılmasını önlemek için ipuçları

30.04.2018 - 13:50 | Son Güncellenme:

Kadınların en çok karşılaştığı sorunlardan biri tırnakların sık sık kırılmasıdır. Bu durumdan pek çok kişi zaman zaman şikâyetçi olabiliyor. Peki, tırnak kırılmaları neden olur ve nasıl önlenir? Haydi başlayalım!

Tırnak kırılmasını önlemek için ipuçları

Tırnak kırılması neden olur?

Haberin Devamı

Vücudumuzda meydana gelen çoğu olayın farklı sebepleri olduğu gibi sık yaşanan tırnak kırılmasının birden farklı nedeni olabilir. Tırnak kırılmasının sık karşılaşılan nedenlerinden biri beslenme şekliniz ve dış etkenlerdir. Tırnaklar keratin olarak bilinen protein yapıdan oluşmuştur. Tırnakların sağlıksız ve güçsüz gözükmesinin en büyük sebebi vücudun protein ihtiyacını yeterince karşılayamamaktır. Tırnaklarınızı ve saçlarınızı besleyen A,B ve D vitamini, demir, biotin, kalsiyum, magnezyum ve çinko gibi vitamin ve mineral eksikliğinde tırnaklar kolayca kırılır.

Beslenme şekliniz ve tüketim alışkanlıklarınız dışında tırnak kırılmalarının sık sık yaşanmasının nedeni tırnaklarınızın dış etkenlerden dolayı maruz kaldığı işlemler olabilir. Sık sık oje kullanımı tırnakların gerekli havayı alamamasına neden olur. Aşırı aseton kullanımı da tırnaklarınızı yıpratır, tırnak yüzeyinin aşınmasına neden olabilir.

Haberin Devamı

Tırnak kırılması nasıl önlenir?

Tırnakların kırılmasının asıl nedeni çoğu zaman vücutta oluşan vitamin ve mineral eksikliği olabileceğinden bahsetmiştik. Bunu önlemek için içerisinde A,B,D vitamini; demir, kalsiyum, magnezyum ve çinko içeren besinler tüketmeye özen göstermelisiniz.

Eğer bahsettiğimiz vitamin ve mineralleri yeterli miktarda aldığınız hâlde tırnaklarınız sık sık kırılıyorsa tırnaklarınızı korumak için aşağıdaki önlemlere göz gezdirebilirsiniz.

  • Tırnaklarınızın kırılmasını önlemek için ilk adım olarak düzenli olarak tırnak bakımınızı ve manikürünüzü ihmal etmemeniz gerekir.
  • Tırnaklarınızdan ojeyi çıkartmak için kullandığınız aseton kaliteli olmalıdır. Ayrıca asetonla ojenizi çıkartırken sertçe uygulama yapmamalısınız. Aksi takdirde tırnaklarınız üzerinde soyulmalar meydana gelebilir.
  • Tırnaklarınız soğuk havalarda daha fazla sertleşip kuruyabilir bunu önlemek için tırnaklarınızı ve tırnak etlerinizi nemli tutmanız gerekmektedir.
  • Tırnaklarınızın yanlarını törpülememelisiniz. Yanlarını törpüledikçe tırnaklarınız güçsüzleşir ve daha kolay kırılır.
  • Tırnaklarınızı gereğinden daha fazla uzatmak daha kolay kırılmasına neden olur.
  • Tırnaklarınızı törpülerken tek yön şeklinde törpülemelisiniz. Törpüleme yönünüz sadece soldan sağa ya da sağdan sola doğru olmalıdır. Aksi takdirde sürekli sağa sola törpülemek tırnak diplerine fazla baskı yaptığı için tırnakların kırılmasına neden olur.
  • Sık sık oje sürmekten kaçınmalısınız. Haftanın en az 1-2 günü oje sürmemek tırnaklarınızın hava almasını sağlayacaktır.