Mardin Tiyatrocu Meltem Yılmazkaya, Mülteci Kadınlarla Bir Araya Geldi

Tiyatrocu Meltem Yılmazkaya, Mülteci Kadınlarla Bir Araya Geldi

27.10.2017 - 11:46 | Son Güncellenme:

.

Tiyatrocu Meltem Yılmazkaya, Mülteci Kadınlarla Bir Araya Geldi

Tiyatrocu Meltem Yılmazkaya, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde mülteci kadınlarla bir araya geldi. Yılmazkaya, bir toplumun kalkınmasında kadının önemli bir rolünün olduğunu belirtti.
Tiyatrocu Meltem Yılmazkaya, Mardin’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Lider Kadınlar Derneği’nin düzenlediği etkinlik çerçevesinde mülteci kadınlarla bir araya geldi. İlçede, mülteci kadınlara yönelik 3 gün drama eğitimi verecek olan Yılmazkaya’ya kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Lider Kadınlar Derneği Başkanı Leyla Orhanyanar, Welt Hilf Derneği iş birliğiyle mültecilerin ve yerel toplulukların sosyal uyumu üzerine proje başlattıklarını belirterek, bu proje kapsamında bir çok faaliyet yaptıklarını dile getirdi. Farkındalık ve atölye çalışmalarını yaptıklarını ve drama atölyesini kurduklarını anlatan Orhanyanar, “Bunun için Yılmazkaya’yı davet ettik. Kendisi bu projede gönüllü olarak yer aldı. Çok teşekkür ederiz. 3 gün boyunca devam edecek bu eğitimin çok verimli olacağını düşünüyorum. Proje dahilinde şu ana kadar bin 200 kadın ve bin 500 çocuğa hizmet verdik” dedi.
Meltem Yılmazkaya ise, kadının bir toplumu kalkınmasında çok büyük rol aldığını düşündüğünü belirterek, “Kadın doğuran ve yetiştirendir. Ondan dolayı kadınlara verilen değerin maksimumda tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için her zaman kadınlarla yapılan bütün projelere gönüllü destek vermeye çalışıyorum. İlk kez böyle bir deneyim yaşıyorum. O yüzden daha da titiz davranmaya çalışıyorum” diye konuştu.