Adana Tiyatroda, Direklerarası Seyirci Ödülleri Sahiplerini Buldu

Tiyatroda, Direklerarası Seyirci Ödülleri Sahiplerini Buldu

19.12.2017 - 13:44 | Son Güncellenme:

.

Tiyatroda, Direklerarası Seyirci Ödülleri Sahiplerini Buldu

Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları 5 dalda ödüle layık görüldü.
17. Direklerarası Seyircileri Adana-Gaziantep-Mersin Tiyatrolarının Ödül Takdim Töreni, Çukurova Üniversitesi Afife Jale Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirildi. 3 ildeki tiyatro ve tiyatrocuların değerlendirilmesi sonucu verilen 40 ödül sahiplerini buldu.
Direklerarası Seyircileri’nin oluşturduğu “Halk Jürisi” üyeleri, 2016-2017 Tiyatro Sezonunda Adana, Gaziantep ve Mersin’de sahnelenen oyunları seyrederek, Performans, Tasarım ve Yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirdiği oyunlar, oyuncular ve tiyatrolar arasından ödüle layık bulduklarını belirledi.
Ah Bu Evlilik isimli oyun ile Prof. Cahangir Novruzov En İyi Yönetmen Ödülü’nü aldı. Yine Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Dramaturglarından Seyfettin Erol En İyi Dramaturgi Ödülü’nü, Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Oyuncusu Cevher Hikmet Güzey En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü ve Oyuncu Nimet Görkem Kayar da En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.
Tiyatro sanatı için yaptığı önemli çalışmalarından dolayı Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni ve Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Diklitaş, Direklerarası Seyircileri 2017 Emek Ödülü’ne layık görüldü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün destekleri ile Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının ödenekli tiyatrolar yapısına kavuşması ve profesyonel kadrolaşması yolunda olağanüstü çalışmaları nedeniyle Adana Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni, Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Dikiltaş, Direklerarası Seyircileri 2017 Emek Ödülü’nü aldı.
Böyle bir ödüle layık görüldüğü için gururlu olduğunu belirten İsmail Dikilitaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün tiyatroya verdiği önem sonucunda, Adana Büyükşehir Belediye Tiyatrosu’nun ivme kazandığını ve başarılara imza attığını söyledi.