Amasya TKDK’DAN AMASYA ÇİFTÇİSİNE 72 TRAKTÖR

TKDK’DAN AMASYA ÇİFTÇİSİNE 72 TRAKTÖR

22.09.2014 - 15:30 | Son Güncellenme:

.

TKDK’DAN AMASYA ÇİFTÇİSİNE 72 TRAKTÖR

Amasya’da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü’nün yeni hizmet binasının açılış töreninde yüzde 50 hibe desteği sağlanan 72 traktörün dağıtımı da yapıldı.
Programa Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, diğer yetkililer, TKDK personeli, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.
Kırsalda aile iş gücünü en aza indirmek ve çocukları eğitimden uzaklaştırmamak için çalıştıklarını belirten TKDK Amasya İl Koordinatörü Okan Sezgin, “Amasya’da bugüne kadar kamu katkısı 8 milyon 353 bin lira olan 2 bin 146 tarım makinesini çiftçiyle buluşturduk. Bugün de yüzde 50 hibeyle 72 traktör çiftçilere dağıtılacak. Bugüne kadar 290 traktör teslim etmiş olduk” dedi.
Belediye Başkanı Cafer Özdemir, yeni hizmet binasının ve hibe edilen traktörün Amasya’ya hayırlı olmasını dilerken, Vali İbrahim Halil Çomaktekin de, “İlimizin kırsal ve tarımsal kalkınması için çalışan TKDK’nın yeni hizmet binasını açmak ve 72 adet traktörü hak sahiplerine teslim etmek üzere sizlerle buluştuk. Kalkınmanın bir temelini de kırsal alandaki kalkınma teşkil eder. Çünkü ilimizin nüfusunun büyük çoğunluğu kırsal alanda yaşamaktadır. Tarım ve hayvancılık olmadan hayat olmaz. Bu yüzden kırsal yaşam daima devam edecektir. Tarım ve hayvancılık potansiyelinin yanı sıra kırsal alanda kültür ve turizm potansiyeli de bulunmaktadır. Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve buralarda yaşayan çiftçilerimizin daha kaliteli ve yüksek miktarda üretim yapabilmeleri için desteklenmeye ihtiyaçları var. Bu desteği de TKDK kanalıyla gerek teknoloji, gerek alt yapı gerekse sermaye desteklemesi olarak yapıyoruz. Bu desteklerin biri de bugün yapacağımız traktör dağıtımıdır. Bu projede emeği geçenleri kutluyor, bu çalışmaların artarak devam etmesi temennisiyle bu traktörlerin çiftçilerimize ve ilimiz tarımına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından TKDK hizmet binasının açılışı yapıldı. Açılıştan sonra binayı gezen Vali Çomaktekin, İl Koordinatörü Okan Sezgin’den bilgiler aldı. Program kapsamında daha sonra 72 adet traktör hak sahibi çiftçilere teslim edildi.