Erzurum TKDK’DAN HAYVANCILIĞA %70 HİBE DESTEĞİ

TKDK’DAN HAYVANCILIĞA %70 HİBE DESTEĞİ

15.12.2015 - 14:40 | Son Güncellenme:

.

TKDK’DAN HAYVANCILIĞA %70 HİBE DESTEĞİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Erzurum İl Koordinatörlüğü IPARD II Programı‘nı Erzurumlu çiftçilere anlatmaya devam ediyor. Son bir haftada sms yolu ile yaklaşık 10.000 kişiye ulaşan il koordinatörlüğü hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir dizi toplantı düzenledi.
Bu kapsamda Kırmızı Et Üreticiler Birliği, Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği‘ni üyelerini de kapsayan bilgilendirme toplantıları yapıldı. Çeşitli ilçe ve köylerden gelen çiftçilere yönelik özellikle hayvancılık destekleri anlatıldı.
Erzurum İl Koordinatörü Dr. Atilla Özlü;” Erzurum, ülkemiz Büyükbaş hayvan sayısı bakımından ilk sırada yer almasına rağmen hayvan barınaklarının ve makine ekipmanlarının yetersizliği ve hayvancılığın eski usullere göre yapılmasıyla üretim aşamasında sorunlara yol açmaktadır. Yaşanan bu olumsuzluklar yeni ve standartları yüksek işletmeler hayata geçirilmesiyle üreticiler tarafından daha da net görülecektir. IPARD II Programının hedefinde küçük ve orta ölçekli hayvancılık işletmeleri yer almaktadır. Standartları yüksek işletmelerin sayısı artıkça hayvancılıkla uğraşanlar ekonomik olarak güçlenecek, bulundukları topraklara bağlılıkları artacak ve göçe sebep olan etkenler azalacaktır. Bu duruma katkı sağlamak amacıyla hibe desteklerimizi sizline buluşturma gayret ve çabası içerisinde olacağız. Sizlerin de gayretlerinizle her şey daha güzel olacak inşallah. Biz size anlatmaya, yol göstermeye devam edeceğiz.” dedi.
İl Koordinatörlüğü olarak 10.12.2015 ve 11.12.2015 tarihlerinde 4 farklı oturum da üreticilerimize yönelik toplantılar gerçekleştirildi. Toplantıya 300 ün üzerinde katılım sağlandı. Toplantıda mevcut ahırların yenilenmesi, modernize edilmesi yada yeniden inşa edileceği belirtildi. Ayrıca beraberinde alınacak makine ve ekipmanların, mimar, mühendislik ve danışmanlık ücretlerinin uygun harcama olarak değerlendirileceği belirtildi. % 70 ‘e varan desteklerle beraber KDV muafiyetinin uygulandığı programda diğer destek başlıklarına da değinildi. Soru ve cevaplarla devam eden görüşmelerle toplantı sonlandırıldı.