Çankırı Tkdk Sözleşmeleri Teslim Edildi

Tkdk Sözleşmeleri Teslim Edildi

19.06.2017 - 17:37 | Son Güncellenme:

.

Tkdk Sözleşmeleri Teslim Edildi

ÇANKIRI (AA) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörlüğü tarafından hibe almaya hak kazanan başvuru sahiplerine sözleşmeleri teslim edildi.

Haberin Devamı

TKDK İl Koordinatörlüğü hizmet binasında düzenlenen etkinlikte, IPARD II Programı 1. Çağrı İlanı kapsamında tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği sektöründe hibe almaya hak kazanan başvuru sahiplerine sözleşmeleri törenle teslim edildi.

TKDK İl Koordinatörü Emre Akbıyık, törende yaptığı konuşmada, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği sektöründe hibe almaya hak kazanan projelerin, çiftçilere yeni kapılar açacağını belirterek, şunları kaydetti:

"Söz konusu sektörde hem desteklenen proje sayısı hem de bu projelerin bölgelere dağılımı değerlendirildiğinde olumlu adımlar attığımızı görmekteyiz. Ancak bu sektörde destek verilen mantar yetiştiriciliği, fide-fidan yetiştiriciliği ve arıcılık alanlarında proje sayımızın artması gerekmektedir. Koordinatörlük olarak bu anlamda yeni dönemde özellikle genç ve kadınlar tarafından hazırlanacak projeler için tanıtım çalışmalarını devam ettirmekteyiz."

Haberin Devamı

Törene, Çankırı Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl Defterdarı Ahmet Seçim Güldoğan, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Çakır ve daire müdürleri de katıldı.